Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται για τις μετεγγραφές στο υπουργείο Παιδείας!



Μόλις χθες το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του μας ενημέρωνε ότι:
«Δυνατότητα μετεγγραφής σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους, θα παρέχεται στους επιτυχόντες του 2014». Όμως ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος, πιθανότατα δεν είχε ενημερωθεί.
Σήμερα, όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 αν για τις περιπτώσεις πολυτέκνων και τριτέκνων δεν θα ισχύει το εισοδηματικό κριτήριο είπε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω!», αφήνοντας με το στόμα ανοικτό τους δημοσιογράφους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι: 

Χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις μετεγγραφές επιτυχόντων του 2014 σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ ισχύουν οι προϋποθέσεις του Νόμου 4264 Άρθρο 53, επιπλέον, όμως με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μετεγγραφής με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση.

Και πιο αναλυτικά: «Ειδικότερα θα οριστεί το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μετεγγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια –ΤΕΙ υποδοχής. Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μετεγγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή