Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Όταν ο θύτης μετατρέπετε σε θύμα... ποιός είναι ο επίορκος κ. Μανιτάκη;

Κίνηση υποστήριξης του καθηγητή Κώστα Κορδάτου 

“Φοβάμαι… 

Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά τους πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου”. 

«Μ. Αναγνωστάκης» 

Υπογράφουμε–διεκδικούμε υπέρ του προσώπου του καθηγητή Κώστα Κορδάτου, υπέρ της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης. 

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πράξη αυταρχισμού και εκδίκησης, όποια μάσκα κι αν αυτή φοράει. 

Ζούμε εποχές περίεργες. Σε συνθήκες ακραίας απορρύθμισης και αποδόμησης των πάντων μπαίνουν στο στόχαστρο της εξουσίας όχι αυτοί που συνέβαλαν στο μέγιστο βαθμό στη συνολική διάλυση της χώρας μας άλλα κάποιοι από τους ελάχιστους που επιμένουν να αντιστέκονται με θαυμαστή συνέπεια στην ......
αλλοτρίωση και στη φτήνια των καιρών. 

Πρόκειται, μάλλον, για συνειδητή πολιτική επιλογή των διαφόρων διορισμένων της κρατικής εξουσίας, που με απροκάλυπτα χυδαίο τρόπο επιχειρούν να αποκαθηλώσουν, ακόμη και να σπιλώσουν όσους για δεκαετίες με τη συνεπή τους πράξη αντιτάχθηκαν στην εξουσία τους, στηρίζοντας το κοινωνικό δίκαιο. Γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Κώστας Κορδάτος, καθηγητής του ΕΠΑΛ Καινουρίου Θεστιέων (επ. Τριχωνίδας), του Δήμου Αγρινίου. Παράδειγμα αντίστασης, συνέπειας, ήθους στον αγώνα για πραγματική ανάπτυξη του τόπου που γεννήθηκε, στον οποίο επέστρεψε να υπηρετήσει μαζί με άλλους συμπολίτες του. 

Προφανώς, οι κατηγορίες εναντίον του συνιστούν μια χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της ενοχής του. Είναι υπερβολικά βολικό για όλους οι «ευθύνες» κατασκευής ενός σχολείου να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο. 
Δεν αποδεχόμαστε την κατασκευή ενοχής εκεί όπου αυτή δεν υπάρχει ούτε μπορούμε να δεχτούμε να γίνει εξιλαστήριο θύμα σε αυτή την υπόθεση ο καθηγητής, γιατί δεν αρέσουν αυτά που λέει σε κάποιους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους του χθες. 
Η ποδοπάτηση ενός ανθρώπου δεν μπορεί ν’ αποτελεί αποδεκτό μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Το λάθος του συμπολίτη μας Κώστα Κορδάτου, για το οποίο στοχοποιήθηκε από τους κρατούντες, ήταν η εμμονή του στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Για την υλοποίηση ενός τέτοιου σκοπού ο Κώστας Κορδάτος υπερέβαλε εαυτόν, προκειμένου να φτιαχτεί το Τεχνικό Λύκειο του χωριού του. 
Ορισμένοι «αξιωματούχοι» δεν τίμησαν την ιδιότητα του κρατικού λειτουργού, παρέβλεψαν το τιτάνιο έργο που έγινε στο κτήριο του Α)Σ που στεγάζεται σήμερα το Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής και επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι «μαγισσών». Ενοχλημένοι από την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση του καθηγητή (υποψ. Δήμαρχος Αγρινίου, Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας κ.λπ.), μεθόδευσαν μια πρωτόγνωρη και εξοντωτική πειθαρχική, ποινική και οικονομική δίωξη, χαλκεύοντας τα στοιχεία με στημένα πορίσματα, χωρίς ίχνος ηθικής και ανθρωπιάς. Το τελευταίο αποδεικνύεται από το ότι η παραπομπή του από τη Διοίκηση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με ένα βαρύ κατηγορητήριο (όπως για κατάχρηση) κατέπεσε στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ η κατηγορία για δήθεν… διοικητικές παραλήψεις, που και αυτή θα κριθεί από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, ύστερα από προσφυγή του καθηγητή. Είναι, λοιπόν, φανερή η πολιτική του δίωξη «νέου τύπου». Σ’ αυτήν αν δεν αντιδράσουμε ως κοινωνία, θα γνωρίσουμε «πογκρόμ» διώξεων εναντίον όλων όσων αντιδρούν στα Μνημόνια, στην παράδοση της χώρας στις ορέξεις των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών-τοκογλύφων και στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης. 

Αυτό, άλλωστε, επιδιώκουν οι σημερινοί συγκυβερνώντες με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίζουν : την άκρα του «τάφου» σιωπή! 
Ο υπουργός της συγκυβέρνησης Μανιτάκης με την αντισυνταγματική ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ θέτει σε «αργία» τον καθηγητή με ένα νομικά και πολιτικά απαράδεκτο πλαίσιο, με το οποίο γίνεται απόπειρα κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης, κουρελιάζοντας το σύνταγμα (όσο αυτό υφίσταται) και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην ουσία επιχειρείται η αποστέρηση του πολίτη–εκπαιδευτικού από το φυσικό του δικαστή. 
Επαναφέρουν δηλ. το απόλυτο σκοτάδι της εποχής της δίκης του Γαλιλαίου, με μια λογική που λέει όποιος «κατηγορείται είναι και ένοχος»! 
Καταργώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο «τεκμήριο της αθωότητας», παραδίδουν τον καθηγητή Κώστα Κορδάτο στη χλεύη και στην απαξίωση, με όλες τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια απόφαση για τον ίδιο και την οικογένειά του. 
Ως κοινωνία του Αγρινίου και όχι μόνο, όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο υποστήριξης (συνάδελφοί του, εκπρόσωποι φορέων, επιστήμονες, επαγγελματίες, κινήσεις πολιτών, άνεργοι, οι χωριανοί του, μαθητές, γονείς, φοιτητές και απλοί πολίτες), δε δεχόμαστε αυτόν τον ιδιότυπο κοινωνικό Δαρβινισμό που πάει να επιβληθεί. Δε δεχόμαστε τη μετατροπή του Κώστα Κορδάτου σε «Ιφιγένεια», προκειμένου να ξεπλυθούν τα ανομήματα και οι αμαρτίες ενός σάπιου κοινωνικού και πολιτικού συστήματος εξουσίας. 

Καταγγέλλουμε συνειδητά την άδικη δίωξη του Κώστα Κορδάτου και καταδικάζουμε την αυταρχικότητα του Νόμου, ο οποίος τιμωρεί σκληρά τον κάθε πολίτη που η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει. 

Καλούμε την τοπική κοινωνία να αντιδράσει δυναμικά απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που αποβλέπουν, μαζί με μια σειρά άλλων μέτρων, στον εκφοβισμό και στην καθυπόταξη των εκπαιδευτικών και της δοκιμαζόμενης, από τα Μνημόνια, ελληνικής κοινωνίας. 

Η κυρίαρχη ιδεολογία του τρόμου δεν θα περάσει! 

Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολίτες, δημοκράτες και άνθρωποι, οφείλουμε να τον υποστηρίξουμε έμπρακτα με κάθε τρόπο. 
Ο χρόνος θα δείξει.... ποιος έχει τελικά την ηθική ως συνείδηση και γιατί το δίκαιο ως αίσθημα δικαιοσύνης είναι προϋπόθεση και θεμέλιο του συλλογικού βίου. 
Υπογράφουμε απαιτώντας να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, η αλήθεια και ο διωκόμενος εκπαιδευτικός. 

Υ.Γ. Όσοι θέλουν να στηρίξουν και οικονομικά ο Αριθ. Λογαριασμού είναι:  5150-058961-027 EUR - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αγρίνιο, Ιανουάριος 2013 

Στο email: kordatos@hol.gr  δηλώνω τη στήριξή μου στον καθηγητή

Από τη Κίνηση στήριξης 

ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ & ΦΟΡΕΙΣ

  1. Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ - εκ μέρους όλων των συναδέλφων του κλάδου πανελλαδικά (1300 υπ. Παιδείας & ΟΑΕΔ)
  2. Κώστας Διαμαντής, δάσκαλος-δρ Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης
  3. Λαϊου Βάσω, Εκπαιδευτικός, Θεσσαλονίκη 
  4. Μαυρέλης Αποστόλης, Έμπορος Αγρίνιο 
  5. Μπαμπάτσικος Βασίλης Ιατρός, τ. Πρόεδρος Καινουρίου 
  6. Ντούπης Κώστας, υπάλληλος ΟΤΑ 
  7. Ζαραβίνας Σωκράτης, συντ. Δάσκαλος, υπ. Δήμαρχος Αγρινίου 
  8. Καμαριάρης Κώστας, υπ. Δήμαρχος Θεστιέων 
  9. Λιαροκάπης Θεόδωρος, συντ. δάσκαλος 
  10. Λίατσου Χριστοφορούλα, Νηπιαγωγός, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αγρινίου-θέρμου 
  11. Δεμερδεσλής Γιώργος, Μαθηματικός, Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Αν. Μακεδ. Θράκης 
  12. Μπούρδαλας Παν, Φυσικός, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αχαϊας, Αιρετός ΠΥΣΔΕ, αν. αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλαδας
  13. Ναξάκης Αντώνης, Μαθηματικός, , Αιρετός ΠΥΣΔΕ Χανίων 
  14. Βαλτινός Ε. Θανάσης, Αγρότης Καινούργιο
  15. Καραγιώργος Σωτήρης, Άνεργος, Καινούργιο
  16. Μυλιώνης Κώστας, Υπάλληλος ΑΕΠΙ, Καινούργιο 
  17. Μαδιάς Θεόδωρος, Πρόεδρος Συλλόγου ΑμΕΑ «ΕΛΠΙΔΑ»
  18. Μπογδάνου Μαρίνα, Δ/ντρια Γ/σιου, Κέρκυρα
  19. Σμιτθιάς Νώντας, καθηγητής Θεσσαλονίκη
  20. Σιάμος Παναγιώτης, καθηγητής Λάρισα 
  21. Ζιώγος Παύλος, Καθηγητής Λάρισα
  22. Κόκκοτος Δημήτρης, Καθηγητής Αθήνα
  23. Παπανικολάου Ανδρέας, συντ. αστυνομικός, καινούργιο
  24. Ψειμάδας Μαρίνος, Λογιστής, π. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής ΕΠΑΛ Καινουργίου και π. Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Θεστιέων, Πρόεδρος αθλητικού συλλόγου Παναιτωλίου
  25. Αλομπισάτ Τάρεκ, επαγγελματίας, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Αγρινίου
  26. Τηλιγάδας Λευτέρης, Δημοσιογράφος
  27. Σταμούλης Μίμης, Αγρότης Καινούργιο
  28. Σταυρόπουλος Στέλιος, Εκτελωνιστής, Πάτρα 
  29. Καλαϊτζόπουλος Αποστόλης, έμπορος, οργ. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου
  30. Μάλφας Γιώργος, Καθηγητής ΠΕ1, Πάτρα
  31. Μαρίνα Μουρατίδου, ΠΕ11, Πάτρα 
  32. Νικολετα Κατσακιωρη, Δρ, Κοινωνικης Ανθρωπολογιας
  33. Νικόλας Γαλιατσάτος, Δ/ντής 3ου Γ/σιου Αργοστολίου-Κεφαλλονιάς
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κάλυψε ένα μέρος των νομικών εξόδων (ύστερα από αίτημα της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας).
Συνάδελφοι ΤΕ1 μέλη της ΠΕΤΕΕΜ κυρίως από την Αθήνα κάλυψαν ένα ποσό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Θα αναρτήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα και άλλα ονόματα και φορείς που στηρίζουν, όπως και τα ονόματα των εκπαιδευτικών (τοπικά).

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή