Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!!
Τετάρτη   18/9/2013, τρίτη ημέρα της 5νθήμερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, στα σχολεία της  Α ΈΛΜΕ Αχαΐας:
Οι καθηγητές συνεχίζουν τον αγώνα τους με υψηλότατα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, που σήμερα ξεπέρασαν το 75%, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στην Κυβέρνηση και στα «παπαγαλάκια» της και διατρανώνοντας για άλλη μια φορά τη θέλησή τους να .....
υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο.- Από το πρωί μέλη των απεργιακών επιτροπών της ΕΛΜΕ περιφρούρησαν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Το ίδιο θα γίνει και στα εσπερινά σχολεία.
Στις 10 π.μ. πραγματοποιήθηκε μεγάλη προσυγκέντρωση της ΕΛΜΕ στο Παράρτημα και στη συνέχεια με τους Εργαζόμενους του Δημοσίου, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, του Ιδιωτικού Τομέα, ανέργους, μαθητές και φοιτητές δόθηκε δυναμικό παρών στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ στους δρόμους της Πόλης, με κατάληξη το μνημείο του Ν. Τεμπονέρα που αποτελεί μνημείο-σύμβολο των εκπαιδευτικών αγώνων.

Με τη σημερινή παλλαϊκή συμμετοχή τους οι πολίτες της Πάτρας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις καταστροφικές πολιτικές, που στοχοποιούν και απαξιώνουν τον Δημόσιο Τομέα, που καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από τις Κοινωνικές Παροχές, που οδηγούν τούς Δημοσίους Υπαλλήλους στην ΑΝΕΡΓΙΑ, μέσω της διαθεσιμότητας και κατήγγειλαν τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα χθές τα μεσάνυχτα στην Αμφιάλη αποδεικνύοντας άμεσα την απόλυτη κινηματική καταδίκη των φασιστικών πολιτικο-κοινωνικών φαινομένων και πρακτικών, αλλά και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ακροδεξιών δολοφόνων του.
Για αύριο Πέμπτη 19/9/2013
- Μέλη των απεργιακών επιτροπών θα περιφρουρήσουν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

- Στις 10π.μ. συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, στην κινητοποίηση της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

- Στις 12 το μεσημέρι δίνουμε μαζικά το παρόν στην έκτακτη Γ.Σ. του κλάδου στην αίθουσα του ΣΕΓΑΣ, στο 5ο Λύκειο Πάτρας (συγκρότημα Μαρούδα) για την εκτίμηση και την εξέλιξη των κινητοποιήσεων μας.

- Στις 7.30 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου διοργανώνουμε μουσική συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους καθηγητές που δεν συμμετέχουν στις αποψινές απεργιακές περιφρουρήσεις να δώσουν το παρόν στο σημερινό απογευματινό κάλεσμα φορέων και φοιτητικών συλλόγων(πλατεία Γεωργίου, ώρα 6 μμ ) για την καταδίκη της φασιστικής δολοφονίας .
Καταγγέλουμε την δημοσιογραφικό το αντιδεοντολογικό ολίσθημα χθες της εφημερίδας «Γνώμη» και σήμερα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», που δίκην διατεταγμένης υπηρεσίας συκοφαντούν τον αγώνα των καθηγητών, που επιχαίροντας γιατί τα απεργιακά ποσοστά των καθηγητών δεν βρίσκονται στο 95-100% λόγω της φτώχειας που επιβάλλουν οι τροικανές πολιτικές και υποστηρίζουν ότι δήθεν υποκινούμε μαθητικές καταλήψεις. Η πραγματικότητα κάθε μέρα αποτυπώνει την αλήθεια που είναι συντριπτική .

Επισημαίνουμε στη Διοίκηση (Διεύθυνση και Διευθυντές Σχολείων) ότι το δυναμικό στο σχολείο είναι αυτό που καταγράφεται στην «ενεργό δύναμη» και δεν μπορούν μέσω του προγράμματος να προσθέτουν ακόμη και συναδέλφους που έχουν άδεια άνευ αποδοχών ή είναι σε διαθεσιμότητα. Τα αλλοιωμένα αυτά στοιχεία δίνουν στο ΥΠΑΙΘ;

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή