Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ προσφυγές εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης

Με δύο αποφάσεις της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), απέρριψε τις προσφυγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που στρέφονταν κατά της από 31.7.2013 απόφασης του υπουργού Παιδείας. 
Με την επίμαχη απόφαση, διαπιστώθηκε η κατάργηση...
ειδικοτήτων συγκεκριμένων κλάδων, επήλθε η κατάργηση οργανικών θέσεων που οι εκπαιδευτικοί κατείχαν και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, στις προσφυγές τους, οι εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων (αισθητικής, κοινωνικής εργασίας, νοσηλευτικής, μαιευτικής, βρεφονηπιοκόμων, κ.λπ. ), υποστήριζαν πως η υπουργική απόφαση και οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4172/2013, είναι αντισυνταγματικές και δεν στηρίζονται σε ειδική μελέτη για τη διάγνωση της αναγκαιότητας κατάργησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, ωστόσο, με τις αποφάσεις της (3169 και 3170/2014), απέρριψε τις προσφυγές τους κρίνοντας, κατά πλειοψηφία, ότι κατάργηση των ειδικοτήτων τους και των οργανικών θέσεων τους που επέφερε το καθεστώς της διαθεσιμότητας, στηρίζεται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοικήσεως και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου 103 του συντάγματος περί μονιμότητας.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε, ότι δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος περί ισότητας και αξιοκρατίας καθώς και εκείνες που αναφέρονται στην εκπαίδευση και στην αρχή της αναλογικότητας. Αντίθετα, η μειοψηφία δέχθηκε, ότι η απόφαση και ο νόμος 4172, αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις καθώς δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα μέτρα της διοίκησης...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή