Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΣΧΕΔΙΟ Β’: Οι βασικοί άξονες του προγράμματος για μετωπική συμπόρευση

  ΣΧΕΔΙΟ Β’ 
   Προς 
· Συλλογικότητες της αριστεράς
· Ανένταχτους αγωνιστές
Αγαπητοί σύντροφοι και συναγωνιστές
· Οι συλλογικότητες της αριστεράς και ανένταχτοι αριστεροί με κοινή τους ανακοίνωση στις 18.12. 2013 δήλωσαν ότι «στη σύσκεψη αποτυπώθηκε η κοινή βούληση για μετωπική συμπόρευση στη βάση ενός αναγκαίου προγράμματος».
· Με βάση την εκφρασμένη αυτή βούληση το ΣΧΕΔΙΟ Β’ προτείνει νέα σύσκεψη την Πέμπτη, 16/1, στη λέσχη Αναιρέσεων, Ιπποκράτους και ........ Λασκάρεως, ώρα 18.30
· Στο παρακάτω κείμενο που προτείνουμε να αποτελέσει τη βάση της σημερινής συζήτησης και που αφορά την τελική μας απόφαση για τη συγκρότηση μετωπικής συμπόρευσης, την προγραμματική κατεύθυνσή της και τη δημοσιοποίησή της, γίνεται προσπάθεια να συνδυασθούν με δημιουργικό τρόπο τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη της 18ης Δεκεμβρίου.

Οι βασικοί άξονες αυτού του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι: 

· --Στάση πληρωμών, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
· --Έξοδος από την Ευρωζώνη/αποκατάσταση του εθνικού ελέγχου στην οικονομική πολιτική.
· --Κατάργηση των νόμων και ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν με βάση τα μνημόνια .
· --Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
· --Σχεδιασμό της οικονομίας και ανασυγκρότησή της με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζόμενων. Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, προστασία των συλλογικών συμβάσεων, αποκατάσταση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων.
· -Διεύρυνση και ουσιαστικοποίηση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και των λαϊκών ελευθεριών. 
· -Η παροχή ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες και η μη αποδοχή των συνθηκών του Δουβλίνου και της Σέγκεν για τους πρόσφυγες. 
· -Η υπεράσπιση της ειρήνης, η μη συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το κλείσιμο των ξένων βάσεων και η έξοδος από το ΝΑΤΟ, η προώθηση της διεθνιστικής συνεργασίας των λαών στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο.

· -Η πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παρά εκτός Ε.Ε η οποία είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός και γι’ αυτό αποβλέπουμε στη διάλυσή της και στη διαμόρφωση με τη διεθνιστική συνεργασία των λαών των ευρωπαϊκών χωρών, της Ευρώπης των λαών και όχι του κεφαλαίου.

· Το πιο πάνω πρόγραμμα, απευθύνεται πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους και στο λαό, στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Μπορεί να επιβληθεί μόνο με τη δική τους πάλη και στο βαθμό που θα γίνεται υπόθεσή τους θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και συσχετισμοί, για να ανοίξει ο δρόμος προς βαθύτερες επαναστατικές αλλαγές σε ρήξη με τον καπιταλισμό, σε μια σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική. 

· Η συμπόρευση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς και όλων των αγωνιστών που αναζητούν μια άλλη πολιτική, απαλλαγής από το χρέος, από την πολιτική της Ευρωζώνης και της ΕΕ θα συμβάλει αποφασιστικά σ' αυτή την κατεύθυνση σε αντιδιαστολή τόσο με την πολιτική διαχείρισης που θεωρεί ανεπίστρεπτη την ένταξη στην Ευρωζώνη και ΕΕ, όπως αυτή που εκφράζει σήμερα η ηγεσία του Σύριζα, όσο και με την πρακτική της ηγεσίας του ΚΚΕ που, παρά τις ριζοσπαστικές και επαναστατικές του τοποθετήσεις, δε θέτει πολιτικούς στόχους για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης κατά των εργαζομένων, αρνείται τη δυνατότητα ρηγμάτων και κατακτήσεων και την ενωτική δράση ακόμη και στους καθημερινούς αγώνες. 

· Η κεντρική πολιτική μετωπική συγκρότηση όχι μόνο δεν αναιρεί, αλλά οφείλει να ενισχύει την κοινή δράση σε όλα τα μέτωπα του κινήματος με δυνάμεις και αγωνιστές που επιλέγουν να μη συμμετάσχουν τώρα σ' αυτήν. 

· Η κεντρική μετωπική συμπόρευση δε θα είναι μια συνάντηση κορυφών. Οφείλει να αποτελέσει την έναρξη μιας διαδικασίας συγκρότησης ενιαίου εργατικού και λαϊκού μετώπου με κοινωνικές ρίζες, με δικά του όργανα και εκφράσεις σε όλους τους χώρους (εργασίας, στους ανέργους, σπουδών, στην επιστήμη, στον πολιτισμό, στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, στη διεθνιστική δράση κοκ). Η κεντρική μετωπική συμπόρευση απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους που το κυρίαρχο σύστημα τους οδηγεί σε ένα νέο μεσαίωνα ατομικισμού και μέχρι θανάτου ανταγωνισμού. Τους καλούμε να συντονίσουν μαζί μας το βηματισμό τους, για να αποτινάξουμε τη θηλιά που μας έχουν περάσει, να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα και να πλάσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Αθήνα 12.1.2014
Για το ΣΧΕΔΙΟ Β’
Τάσος Σταυρόπουλος
Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή