Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Γ.Σ.

Σε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία της Ελλάδας, οι αντικυβερνητικές παρατάξεις κάθε απόχρωσης σαρώνουν. Και πώς αποφάσισε τη Δευτέρα να απαντήσει ο εργοδότης μας, το Υπουργείο;; 

Φυσικά, με δημοκρατικές μεθόδους: αφού κατάργησε τη διευκόλυνση 9 (ναι, εννέα!!!) μελών του ΔΣ του Κέντρου Μελετών της ΟΛΜΕ (τη στιγμή που έχει αποσπάσει 3.000-ναι τρεις χιλιάδες!!!- εκπαιδευτικούς σε άλλες Υπηρεσίες εκτός σχολείου), τώρα προχωράει...... ένα βήμα παραπάνω.

Χρησιμοποιώντας ένα νόμο του 1982 που κατά βάση αναφέρεται στον ιδιωτικό τομέα, καταργεί το δικαίωμα που είχαμε να κάνουμε Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 1(ναι, μία !) ημέρα το χρόνο, με το πρόσχημα ότι χάνονται ώρες. 
Την ίδια δηλαδή στιγμή που έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες από την αρχή της χρονιάς σε κάθε σχολείο λόγω κενών και ανοργανωσιάς, το Υπουργείο μάς λέει ότι 7 ώρες στις οποίες συζητάμε σοβαρά ζητήματα για τη δουλειά μας προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και στην ολοκλήρωση της ύλης. 
Φυσικά, όλα αυτά είναι δικαιολογίες: ο πραγματικός στόχος είναι να χτυπήσει κάθε έννοια συνδικαλισμού και συλλογικής οργάνωσης των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο για να μπορέσει μετά να το διαλύσει χωρίς αντίσταση. Εδώ η επίσημη απόφαση του Υπουργείου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή