Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μεταξύ σφύρας και άκμονος η κυβέρνηση

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση Σαμαρά αντιμέτωπη με δυο «καυτά» κοινωνικά μέτωπα: Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχοντας την απόλυτη στήριξη του Μαξίμου, παρά τα όποια σενάρια κυκλοφόρησαν ότι του ζητήθηκε να ρίξει τους τόνους, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας επιμένοντας ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και να συμφωνηθούν από κοινού με τον ιατρικό κόσμο. 
Μέχρι σήμερα σε όλες τις προσκλήσεις του για διάλογο έχει εισπράξει ως «απάντηση» την κήρυξη απεργιών και όπως όλα δείχνουν και την προσεχή..... 
εβδομάδα θα βρει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στους δρόμους. 

Ο κ. Γεωργιάδης μετά το ξήλωμα των περίπου 700 γιατρών που έστελναν τους ασθενείς στα απογευματινά τους ιατρεία προσανατολίζεται όχι μόνο στο να αυξήσει το μηνιαίο όριο συνταγογράφησης με τους συνεργαζόμενους γιατρούς αλλά εξετάζει και το σενάριο να εντάξει και άλλους γιατρούς στους 5000 που ήδη συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ως ένα μέσο πίεσης προκειμένου να τελειώσει η απεργία. 

Αυτή τη στιγμή ουδείς στην κυβέρνηση μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ καθώς ο οργανισμός κινδυνεύει με ακαριαίο «μπλακ άουτ» εάν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο. Για πρώτη φορά χθες το ΠΑΣΟΚ πήρε αποστάσεις από τον κ. Γεωργιάδη ζητώντας του να σταματήσει να μιλά για απολύσεις και να παρουσιάσει συνολικά το σχέδιό του για την υγεία - παρέμβαση που ωστόσο δεν στάθηκε ικανή να προκαλέσει την απάντηση του υπουργού Υγείας ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ακούσει θερμά λόγια από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση του στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές στις μειώσεις των φαρμάκων. 
Μουρμούρες για Αρβανιτόπουλο
Οριακά είναι τα πράγματα στο μέτωπο της κυβέρνησης με τους διοικητικούς του Καποδιστριακού. Το εξάμηνο δείχνει να έχει χαθεί οριστικά, ο υπουργός κάνει τηλεφωνικό διάβημα στον κ. Πελεγρίνη και ο πρύτανης ετοιμάζεται για... Παρίσι προκειμένου να παρουσιάσει θεατρική παράσταση... 

Για τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργού Παιδείας για άρση του αδιεξόδου, ωστόσο πλέον συνεργάτες του κ. Σαμαρά δεν αποκλείουν το να επανέλθει στο τραπέζι το σενάριο της πολιτικής επιστράτευσης - παρά το νομικό «αγκάθι» του αυτοδιοίκητου - σε περίπτωση που και την άλλη εβδομάδα δεν υπάρξει αποκλιμάκωση. 

Η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να «αδειάσει» την ΠΑΣΠ Οικονομικού του Καποδιστριακού που ζήτησε την παραίτηση Αρβανιτόπουλου - όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ... 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν λείπουν οι μουρμούρες για τους χειρισμούς του κ. Αρβανιτόπουλου ωστόσο σε αυτή τη φάση ο πρωθυπουργός δεν κρίνει σκόπιμο να ακούγονται κυρίως από «γαλάζιους» βουλευτές ενστάσεις και κριτική για τον υπουργό Παιδείας, θεωρώντας πως αυτό που προέχει είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί το Πανεπιστήμιο. 

Το βαρύ κλίμα επιτείνουν οι ενδοκυβερνητικές κόντρες Χατζηδάκη - Τσαυτάρη για το γάλα και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει το υπουργείο Ανάπτυξης με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δείχνουν έτοιμοι να χωριστούν στα δυο, όπως και στο φόρο ακινήτων, καθώς υπέρ του κ. Τσαυτάρη τοποθετούνται οι βουλευτές της περιφέρειες και υπέρ του Κωστή Χατζηδάκη οι συνάδελφοί τους από το λεκανοπέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή