Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΡΑΣ: "ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …και οι «Δούρειοι Ίπποι» στο συνδικαλισμό"!

Ρ.Α.Σ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ANTIMNHMONIAKH ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
…και οι «Δούρειοι Ίπποι» στο συνδικαλισμό!
Ούτε συνένοχοι ούτε θεατές… Οι εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστές!
Σ
ίγουρα η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο στη πολιτική κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου. Εκπαιδευτικοί σε «κινητικότητα», τοποθετημένοι ταυτόχρονα σε τρία και τέσσερα σχολεία, σε μια «γεμάτη υποσχέσεις» διαθεσιμότητα, αλλά και «αποσπασμένοι»-εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη αναμονή. Την ίδια στιγμή χιλιάδες τα κενά στα σχολεία, στα οποία απλώνεται ένα κλίμα διάλυσης κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης και των δεκάδων αρνητικών «διαρθρωτικών» αλλαγών του...........
υπουργείου.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκτελώντας τις διαταγές της τρόικας, προχωρά σε 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις στο δημόσιο ως το 2014. Προχωρούν σε φοροεπιδρομή με νέες μειώσεις μισθών, κατάργηση του εφάπαξ, κλείσιμο σχολείων, Νοσοκομείων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
  • Αποδομούν τη δημόσια εκπαίδευση, τη δένουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Η συμφωνία της Λισαβόνας επιβάλει για την εκπαίδευση της χώρας μας ανάλογες προσαρμογές στις ανάγκες των αγορών με την παράδοσή της στους ιδιώτες (ΣΔΙΤ), στην απλήρωτη μαθητεία, στους χορηγούς και στην παραπαίουσα αυτοδιοίκηση. Αν στην αρχή της χρονιάς χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στις λίστες πλεοναζόντων που καταρτίστηκαν από το υπουργείο και τους διευθυντές εκπαίδευσης, πως γίνεται  ακόμα και σήμερα να πνίγονται τα σχολεία όλης της χώρας στα κενά; Και η απάντηση άλλο τόσο εύλογη, ξεκάθαρη και αποστομωτική για τους απολογητές της βάρβαρης και αντικοινωνικής πολιτικής. Πολύ απλά, κανείς εκπαιδευτικός από όλους αυτούς που «κρίθηκαν» πλεονάζοντες δε περισσεύει!  Όλο αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μεθόδευση.
 Με αποτέλεσμα να επιβάλουν:    
- Την κατάργηση δικαιωμάτων των καθηγητών, διορισμούς, τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, αθλητικών τμημάτων, τη δωρεάν μεταφορά μαθητών, προωθούν και το κλείσιμο Μουσικών σχολείο, ειδικής αγωγής και όλων των υποστηρικτών δομών του σχολείου.
- Tην αύξηση του εργασιακού χρόνου (βλέπε παρουσιολόγιο) και του διδακτικού ωραρίου., αποδοχές εξαθλίωσης, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, Την αξιολόγηση-πειθάρχηση-τιμωρία, τρομοκρατία, την «άκρα του τάφου σιωπή».
Την ολοκλήρωση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεις και την επαναφορά στον εργασιακό μεσαίωνα.
  Στη νέα γενιά την απλήρωτη μαθητεία στα γερμανικά κάτεργα των Ζωνών Οικον. Ελέγχου (βλέπε συμπόσιο Ραϊχενπαχ δημάρχων).
 Την γενικευμένη κατάρτιση (μεταγυμνασιακά ΣΕΚ), που θα οδηγήσει στη δραματική μείωση των μαθητών των Λυκείων και στη διαθεσιμότητα τους καθηγητές.    
· Στήνουν τον εκπαιδευτικό στο απόσπασμα !
Εκπαιδευτικός φτωχός, περιπλανώμενος από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό, κυνηγός της ύλης και των «μετρήσιμων στόχων», με το φόβο του πειθαρχικού, της διαθεσιμότητας και της απόλυσης πάνω από το κεφάλι του, με τον αξιολογητή μέσα στην τάξη του, χωρίς δικαιώματα και παιδαγωγική ελευθερία.
Κανένας καθηγητής και καθηγήτρια δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί ότι δεν άκουγε τους χτύπους των σφυριών όταν οι τροϊκανοί με τους ντόπιους υποτελείς τους έχτιζαν τους τοίχους των κοινωνικών φυλακών. Δεν θα τους πιστεύουν ούτε τα παιδιά τους!           
                                                                   
Σαν φάρσα φαντάζουν σήμερα οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μεν ΔΑΚΕ, αντί συγνώμης να προσπαθούν να μεταμορφωθούν ως προστάτες των καθηγητών και μάλιστα "αδέσμευτοι" ενώ οι ευνοημένοι της παλιάς ΠΑΣΚ και της διοίκησης, τώρα να μεταμφιέζονται ως «ακομμάτιστοι «ΣυΜμετέχοντες»! Δηλαδή θα τζογάρουν τα δικαιώματά μας σε (ΣυΜ)Μετοχή»;
  Κάπως αργά θυμήθηκαν όμως τον ακομμάτιστο συνδικαλισμό. Όταν η ΡΑΣ έσπασε το ρόδι του κομματισμού στον συνδικαλισμό οι «αξιοπρεπώς» «ακομμάτιστοι» «συμμετέχοντες», χειροκροτούσαν την πολιτική της Διαμαντοπούλου ενώ ψήφιζαν και συμμετείχαν «αξιοπρεπώς» στα κομματικά-κυβερνητικά ψηφοδέλτια (ως αντιπρόεδροι, εκπρόσωποι Β’ ΕΛΜΕ) τα οποία σήμερα μέμφονται. 

Να ξέρουν όμως ότι δεν ξεγελούν  κανέναν το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται ακόμα περισσότερο αφού στην ουσία υπηρετούν την αντιλαϊκή και πελατειακή πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Αφού υφαρπάξουν τους «ακομμάτιστους» ψήφους στις εκλογές της ΕΛΜΕ θα στηρίξουν τις κομματικές εντολές για την υλοποίηση των διαταγών της τρόϊκας, όπως έκαναν μέχρι σήμερα.

Αυτή η συντεχνιακή και ελιτίστικη παρουσία, που, όπου  δοκιμάστηκε μόνο την αυτονομία του κινήματος δεν υπηρέτησε. Το μόνο που καταφέρνουν δε είναι να προκαλούν σύγχυση και να εγκλωβίζουν «απελπισμένους» ή και δικαιολογημένα αγανακτισμένους συναδέλφους μας. Με όχημα τον ποιοτικό διάλογο και την «ακομμάτιστη» «συμμετοχή» προσβλέπουν στην αναρρίχηση στην ιεραρχία της διοίκησης της εκπαίδευσης και σε θέσεις αυριανών αξιολογητών. Αυτοί… που σήμερα δήθεν αγωνιούν για τους συναδέλφους που θα απολυθούν. Μας θυμίζουν τη ρήση του «Μπ. Μπρέχτ» που είπε ότι: «είδα το καινούργιο να έρχεται αλλά έμοιαζε με το παλιό».
Ούτε οδηγεί επίσης πουθενά η ομφαλοσκόπηση, ούτε και η αγωνιστική αναβλητικότητα ορισμένων. Αυτά οι καθηγητές τα έχουν πληρώσει, όπως και το κενό που υπήρξε με την απουσία της ΡΑΣ από το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ.
· Απαιτούμε:
* Ενιαίο δωρεάν δημόσιο υποχρεωτικό 12/xρονο σχολείο.

*Σύγχρονη και αναβαθμισμένη ΤΕΕ – με ουσιαστικά επαγγελματικά δικαιώματα

*Την μετατροπή των ΣΕΚ σε σχολικές μονάδες του τυπικού συστήματος της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες.

*Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους! – Επιστροφή όλων των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα.

*Επαναλειτουργία των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑ.Λ

*Δημόσια κοινωνικά αγαθά, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!

*ΟΧΙ στην ευλογία (από κάθε κατεύθυνση) των κοινωνικών φροντιστηρίων, όλη η γνώση μέσα στο σχολείο.

*Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολειά, ενάντια στο φασισμό και την κρατική καταστολή

*Κατάργηση του αντιδημοκρατικού και αυταρχικού νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο.

* Καμία απόλυση καθηγητή / τριας

Ψυχή βαθιά ! Για τη ζωή και το μέλλον μας!

·Για την ανατροπή της κυβέρνησης και των τροϊκανών στον κλάδο

Ψηφίζουμε για μια ΕΛΜΕ που σκέφτεται, οργανώνει, συσπειρώνει, παρεμβαίνει, ενώνει και αγωνίζεται.

Ψηφίζουμε για δημιουργία παλλαϊκού αντιμνημονιακό απελευθερωτικού Μετώπου στην περιοχή μας, ανεξάρτητο από κόμματα και εξουσίες με επίκεντρο την ΕΛΜΕ.

Ψηφίζουμε-ενισχύουμε για αδέσμευτη & ανατρεπτική φωνή στο Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νία

Ψηφίζουμε για να αλλάξει ρότα το «οιακοστρόφιο» της Β’ ΕΛΜΕ

Ψηφίζουμε να πάρουν επιτέλους τα «όνειρά μας εκδίκηση»

Ψηφίζουμε για ΕΛΜΕ όλων των καθηγητών

Ψηφίζουμε ανατρεπτικά για να μην φταίμε και εμείς για ότι πάθουμε… στη συνέχεια

Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή !

«ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ!»

22 Νοέμβρη 2013

Υ.Γ. Για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο μπορείτε να επικοινωνείτε: kordatos@hol.gr  / tsilvasagr@yahoo.gr  /  zaramixa@yahoo.gr

Από τη ΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή