Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

300 ευρώ το μήνα η μαθητεία!

Φυσικό αντικείμενο των Πράξεων είναι η πραγματοποίηση Μαθητείας από δικαιούχους αποφοίτους μέσω υποτροφίας.

Το Πρόγραμμα Μαθητείας αφορά στην παροχή δυνατότητας πραγματοποίησης Μαθητείας 2 - 6 μηνών στον παραγωγικό τομέα σε νέους αποφοίτους Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης (Δημοσίων ΕΠΑΛ – Επαγγελματικών Λυκείων και Δημοσίων ΕΠΑΣ - Επαγγελματικών Σχολών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής - ΤΕΕ Β’ Βαθμίδας και Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων), των τελευταίων 2 σχολικών ετών ή 3 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης/ανακοίνωσης της......
Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης. 
Για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, με χορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποτροφίας, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», Πράξεις «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» ΑΠ 4 και 5 – ΕΣΠΑ 2007-2013). 
Οι ημέρες Μαθητείας ορίζονται σε πέντε (5) εβδομαδιαίως και σε κάθε ημέρα η Μαθητεία θα διαρκεί έξι (6) ώρες εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις όπου για μαθησιακούς λόγους ο υπότροφος επιλέγει σε συγκεκριμένη ημέρα να παρατείνει το χρόνο παραμονής του στην Επιχείρηση.
Το ποσό της υποτροφίας ορίζεται στα 300,00 € για κάθε μήνα Μαθητείας και θα καταβάλλεται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων ΕΥΕ ΕΔ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 242 του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/Α’/11.04.2012) και τους όρους της υπ’ αρ. πρωτ. 6564/12.06.2012 (ΑΔΑ: Β41Ω9-ΤΟΖ) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Οικονομικών (ΦΕΚ 1844/Β’/13.06.2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή