Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ Β’

Χωρίς σύγκρουση με την Τρόικα δε θα σταματήσουν οι απολύσεις!
Να κλιμακωθεί και να γενικευτεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών!  
Οι αριθμοί είναι καταιγιστικοί για το δημόσιο σχολείο. 30.000 εκπαιδευτικοί λιγότεροι μέσα σε τρία χρόνια, με κατάρρευση υπηρεσιών, όπως η πρόσθετη διδακτική στήριξη και οι βιβλιοθήκες, με στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα. 1200 σχολικές μονάδες έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν. Τα ολοήμερα δημοτικά κλείνουν. Οι αποσπάσεις δεν πρόκειται να γίνουν και χιλιάδες συνάδελφοι θα ξεσπιτωθούν και θα......
αναγκασθούν να μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους. Οι δαπάνες στην εκπαίδευση μειώθηκαν στο μισό. Το ίδιο και το εισόδημα των εκπαιδευτικών. Εφάπαξ και συντάξεις κουρεύτηκαν. 10.000 αναπληρωτές που προσέφεραν στο δημόσιο σχολείο για 5 ή και 15 χρόνια στις εσχατιές της Ελλάδας ο καθένας ως συμβασιούχος, απολύθηκαν.
Οι μνημονιακοί νόμοι Μανιτάκη-Μητσοτάκη έρχονται να αποτελειώσουν τον εκπαιδευτικό θεμελιώνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο απολύσεων και μετακινήσεων-ξεσπιτώματος.
Ο νόμος για το νέο γενικό και τεχνικό λύκειο έρχεται να πετάξει τους μισούς μαθητές στην κατάρτιση επί πληρωμή, από 15 ετών, και τους άλλους μισούς στην παραπαιδεία αφού εντείνει τον εξεταστικοκεντρικό ρόλο του γενικού λυκείου. Αυτό το μοντέλο εκπαίδευσης ταιριάζει απόλυτα στο μοντέλο που θέλει για την Ελλάδα η Ε.Ε. τα επόμενα χρόνια. Πειθαρχημένοι φτηνοί εργάτες των 300 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, Ειδική Οικονομική Ζώνη για το πολυεθνικό κεφάλαιο του Ευρωπαϊκού Βορρά.
Γι’ αυτό ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος και η απεργία τους πρέπει να νικήσει!

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι συνδικαλιστικός και  πολιτικός και στοχεύει  στην ανατροπή της πολιτικής της τρόικας.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Πως μπορεί να νικήσει ο αγώνας των εκπαιδευτικών; Πολλοί κλάδοι (Μέτρο, Ναυτεργάτες κοκ) αντιστάθηκαν με πολυήμερες απεργίες μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια που βρισκόμαστε υπό την επιτροπεία της Τρόικα. Οι αγώνες τους δεν είναι χαμένοι, γιατί τροφοδότησαν άλλα μεγάλα κινήματα (πχ πλατείες), έριξαν κυβερνήσεις, «έκαψαν» μέρος του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού. Όμως δεν πέτυχαν την υποχώρηση της εκάστοτε κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματά τους. Κι αυτό γιατί το πλαίσιο της Τρόικα ήταν σαφές και σκληρό. Για να υλοποιηθεί το δόγμα του σοκ Τρόικα και κυβερνήσεις έπρεπε να επιδείξουν αποφασιστικότητα και πυγμή. Δε δεχόταν υποχωρήσεις, δε ζούμε σε μια «φυσιολογική» δημοκρατία, ζούμε σε μια ιδιότυπη οικονομική δικτατορία της Τρόικας. Που με e-mail παραγγέλνει απολύσεις εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και με ανακοινώσεις της Τρόικα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης τα νούμερα προς σφαγή για κάθε μήνα για το επόμενο έτος! Το ερώτημα που τίθεται σε κάθε κοινωνικό ή συνδικαλιστικό αγώνα για το πιο απλό αίτημά τους είναι το εξής; Μπορεί να πάρει γενικευμένα χαρακτηριστικά ενός ξεσηκωμού με στόχο να φύγει η Τρόικα και το πρόγραμμά της από την Ελλάδα, να σπάσουμε τη θηλιά του χρέους και του ευρώ και να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο υπεράσπισης της εργασίας και της δημοκρατίας; Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ικανοποίηση των αιτημάτων για παιδεία, υγεία, εργασία. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση εντός ευρωζώνης. Η κυβέρνηση της Πορτογαλλίας δέχτηκε άλλο ένα ισχυρό Nein από το Eurogroup για μια μικρή δημοσιονομική χαλάρωση που ζήτησε. Η Ε.Ε. δεν θα δεχτεί καμία επιστροφή σε πολιτικές κοινωνικού κράτους και δημόσιας παιδείας. Ευρώ και δημόσια παιδεία είναι ασυμβίβαστες πολιτικές. Είναι σαφές ότι ένα τέτοιο κίνημα θέτει στο στόχαστρό του  ολόκληρο το οικοδόμημα της ευρωζώνης και την όποια κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα της Τρόικα!

Να κλιμακωθεί η απεργία διαρκείας της ΟΛΜΕ!

·              Να απευθυνθούν οι εκπαιδευτικοί στην κοινωνία και να τους καλέσουν να κατέβουν μαζί τους στο δρόμο, να τους καλέσουν σε ένα γενικό ξεσηκωμό για να φύγουν μνημόνια, τρόικα και οι κυβερνήσεις τους. Για σύγκρουση με την Ε.Ε. και για έξοδο από την ευρωζώνη. Ο αγώνας για το δημόσιο σχολείο και ενάντια στις απολύσεις γίνεται κεντρικός πολιτικός.
·              Να καταληφθεί, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, ένα κεντρικό κτίριο της Αθήνας και να μετατραπεί σε κέντρο αγώνα όλης της κοινωνίας! Διαρκές κάλεσμα και εμπλοκή όσων δεν είναι εκπαιδευτικοί!
·              Να στηρίξουν οι συλλογικότητες, τα άλλα σωματεία, οι κινήσεις αλληλεγγύης τους εκπαιδευτικούς. Να μη μείνουν μόνοι τους! Με ταμεία αλληλεγγύης, με αποφάσεις για απεργία, με συμμετοχή στους δρόμους μαζί!
·              Την Τετάρτη 18/09 να πλημμυρίσουν όλες οι πόλεις από ένα μεγάλο μέτωπο καθηγητών, μαθητών, γονιών, φοιτητών, δημοσίων υπαλλήλων.


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ     ΣΧΕΔΙΟΥ Β’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή