Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μπούμερανγκ για τη Χρυσή Αυγή οι φρονηματικές διώξεις αγωνιστών

Πανηγυρικά αθωώθηκαν, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ο αριστερός διανοούμενος Σ. Μιχαήλ και ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ, Κ. Μουτζούρης. Και οι δύο κατηγορούνταν ότι «προκάλεσαν και διήγειραν δημόσια τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους και αμοιβαία διχόνοια», ο πρώτος για το κάλεσμα που εξέδωσε το ΕΕΚ για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Μάιο του 2009 και ο....... δεύτερος γιατί δεν «κατέστειλε» τη λειτουργία του κόμβου ανεξάρτητης πληροφόρησης Indymedia εντός του ΕΜΠ.
Παραμένει πάντα όμως το ζήτημα της παραπομπής σε δίκη που αποφάσισε η εισαγγελέας, στέλνοντας στο εδώλιο του κατηγορούμενου δύο ανθρώπους του πνεύματος, ένας εκ των οποίων-πόσο ειρωνικό ακούγεται- Εβραίος, θύμα της ναζιστικής θηριωδίας και ο ίδιος αφού έχασε τη μισή οικογένειά του στο Άουσβιτς, με ένα έωλο κατηγορητήριο που προέκυψε μετά από μήνυση των Χρυσαυγιτών (Σκορδέλη, Παναγιώταρος) και του δικηγόρου της Χ.Α. Ι. Ανδριόπουλου. Οι πρώτοι δύο βέβαια ούτε καν εμφανίστηκαν να καταθέσουν στη δίκη. Διόλου τυχαίο. Οι σύγχρονοι νοσταλγοί του Χίτλερ μηνύουν έναν πανεπιστημιακό και έναν Εβραίο διανοούμενο και η Ελληνική Δικαιοσύνη τους παραπέμπει σε δίκη. Ο συμβολισμός είναι ανατριχιαστικός.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε απερίφραστα τις δίκες-παρωδία που στήνει η Χρυσή Αυγή προσπαθώντας να επιβάλει το νόμο της σιωπής σε όσους αντιδρούν στο «έργο» της. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά, ότι την ημέρα που πραγματοποιήθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει η Χ.Α. υπήρξαν τέσσερις αιματηρές επιθέσεις σε μετανάστες. Εντούτοις δεν ασκήθηκαν διώξεις για αυτές τις κακουργηματικές πράξεις, αλλά παραπέμφθηκε σε δίκη για το αντιφασιστικό κάλεσμα ο Σ. Μιχαήλ. Η Δικαιοσύνη αποδείχθηκε όντως «τυφλή».

Σήμερα όμως ήταν μία άλλη μέρα. Σε ένα κατάμεστο δικαστήριο με αλληλέγγυους πολίτες, φωνάξαμε όλοι, ενωμένοι, ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στο φασισμό. Η αθωωτική απόφαση, η συσπείρωση και η συγκίνηση που υπήρχε σε όλους μας, δίνει ένα και μοναδικό μήνυμα: Το φως θα νικήσει το σκοτάδι. Είναι νομοτέλεια.

Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή