Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Είναι ήδη πολύ αργά!! Του Κώστα Κούστα

Συμπολίτες, φίλες κ΄ φίλοι 
συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Aς αναλογιστούμε αν μας αξίζουν τα δεινά που περνά η πατρίδας μας. H γενοκτονία του λαού μας κοινωνική και ψυχοπνευματική που συντελείται μεθοδικά αργά αλλά και σταθερά, με σειρά μέτρων που αποκλείουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού της περιοχής μας αλλά και της χώρας από την πρόσβαση στα βασικά αγαθά, την Παιδεία και την Υγεία, την Πρόνοια που οδηγούν στην........απόγνωση και στον θάνατο χιλιάδες συνανθρώπους μας. 
Η χώρα μας καταρρέει καθημερινά, καταργούνται από τους κυβερνώντες οι δημοκρατικές μας κατακτήσεις, ανατρέπεται η ζωή μας. Σαν πειραματόζωα οι νεοταξίτες της Ε.Ε. Δ.Ν.Τ ,προσπαθούν να μας μεταμορφώσουν σε δούλους του 21ου αιώνα, σε πειθήνιους υπηκόους, σε σκυφτούς ανθρώπους που θα προσπαθούν να επιβιώσουν σώζοντας ο καθένας όπως μπορεί το τομάρι του. 

Οι Γερμανοί μονοκράτορες της Ε.Ε. θέλουν την ρεβάνς, οδηγούν με τον οικονομικό πόλεμο που διεξάγουν στον αφανισμό την χώρα μας, αποδείχνοντας ότι η «δημοκρατία» τους αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο γυμνή. Ο κυβερνητικός συνασπισμός καταργεί και το ίδιο το κοινοβούλιο, όταν με μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, περνά νομοσχέδια που εξαφανίζουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και ξεπουλούν τον εθνικό μας πλούτο ενώ πανηγυρίζει ξεδιάντροπα μετά από κάθε του νίκη εναντίον του εχθρού-λαού. Θυμίζουμε πως αυτοί που κυβερνούν ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον των φτωχών, χτυπώντας πρώτα τους λεγόμενους περιθωριακούς κοινωνικούς χώρους, τους μετανάστες, τις αυτοδιαχειριζόμενες συλλογικότητες κ.α, αυτούς τους χώρους δηλαδή για τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία ποτέ δεν ενδιαφερόταν. 

Σήμερα η ανέχεια και ο όλεθρος αγγίζει πλέον όλους ,ακόμα και αυτούς που θεωρούσαν ότι είναι στο απυρόβλητο, τους «φιλήσυχους» πολίτες. Η κρατική καταστολή επεκτείνεται πλέον και σε ανθρώπους που η πολιτική τους δράση περιορίζονταν μέχρι τώρα μόνο στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Καλούν στα αστυνομικά τμήματα για εκφοβισμό και τρομοκρατία πολίτες, συντάσσουν δικογραφίες για φιλήσυχους πολίτες διαμαρτυρήθηκαν το χειμώνα για το Τ.Ε.Ι και το σχέδιο «Αθηνά» στην επίσκεψη του τότε υπουργού υγείας Σαλμά στην πόλη μας. 

Με προκλητικό ζήλο υλοποιούν της αποφάσεις των μνημονίων τις καταστροφικές αλλαγές στην παιδεία, στην υγεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση που αποφασίζονται εν μια νυκτί, η ΕΡΤ «μαυρίζει» και κλείνει μέσα σε λίγες μόνο ώρες, σχολεία και νοσοκομεία συγχωνεύονται ή κλείνουν, αναγγέλλονται ιδιωτικοποιήσεις ακόμη και των στοιχειωδών κοινών αγαθών, όπως είναι το νερό, οι νέοι εξωθούνται στην μετανάστευση ξανά μετά από δεκαετίες , ενώ παράλληλα μένουν ανέγγιχτα και αυγαταίνουν τα προνόμια της αισχρής κάστας που κυβερνάει διαχρονικά αυτό τον τόπο.

Όμως ¨Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο¨ τόνιζαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας και οι νεώτεροι ¨Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά¨.

Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα δεν μπορούμε να μένουμε πια αδιάφοροι. 

Οι συνάδελφοι καθηγητές και οι καθηγήτριες του δημόσιου σχολείου καλούν σε κοινό ανένδοτο αγώνα όλους ανεξαιρέτως εργαζόμενους, ανέργους, απολυμένους, μαθητές, γονείς, συνταξιούχους…. ξεπερνούμε τις κλαδικές διαφορές, ξεπερνούμε την κατασυκοφάντηση και την διχόνοια που προσπάθησαν και προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσά μας οι κυβερνώντες και τα Μ.Μ. Εξαπάτησης, τα φερέφωνά τους που προβοκάρουν συνεχώς όσους αντιστέκονται.

Φίλες και φίλοι 

Η κατάργηση των ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια, η κατάργηση κι άλλων μαθημάτων και τύπων σχολείων, όπως τα αθλητικά, μουσικά , τα ειδικά σχολεία, ο εξοβελισμός των τεχνών, της τεχνολογίας της μουσικής από το Γυμνάσιο είναι ένα ξεκάθαρο ταξικό χτύπημα και είναι μόνο η αρχή της αποδόμησης της δημόσιας παιδείας. 

Μας αφορά όλους. Αναλογιστείτε τα δεινά που θα ακολουθήσουν αν δεν αντιδράσουμε ούτε τώρα. Κανείς Θεός δεν θα παρέμβει για χάρη μας, αν δεν διεκδικήσουμε μόνοι μας αυτό που μας ανήκει, αν περιοριστούμε στο να μετράμε θύματα, θρηνώντας απλά τη μοίρα μας ως άλλες Τρωάδες. 

Οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί με αποφασιστικότητα να αντισταθούμε στην προσπάθεια διάλυσης της εκπαίδευσης, του εξανδραποδισμού της χώρας μας, του εκφασισμού της κοινωνίας μας. 

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη τώρα, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, να εκδιώξουμε αυτούς που επιδίδονται στη συστηματική συκοφαντία του κοινωνικού κράτους, των κοινωνικών αγαθών και συνεχίζουν να προπαγανδίζουν ως «σκληρά αλλά αναγκαία» τα αιωνίως «νέα» καταστροφικά μέτρα και τις απολύσεις που οδηγούν σε βέβαιο θάνατο την κοινωνία μας. Καμιά μάχη που δόθηκε δεν πήγε χαμένη !!Αντίθετα οφείλουμε να αναλογιστούμε και να αποδεχτούμε ότι, σήμερα είμαστε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της αποφυγής μας κρίσιμων μαχών . 

Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε όσους σήμερα ασκούν εξουσία και στην εκπαίδευση υπακούοντας στην αντιδημοκρατική «υπερπαιδαγωγική» των Μνημονίων και των αριθμών, ώστε να διαμορφώνουν «κατ΄εικόνα» τους την εκπαιδευτική πολιτική στον τόπο μας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να καταστείλουν τη διαμόρφωση της ελεύθερης και δημοκρατικής συνείδησης των νέων στα σχολεία . 

Σας καλούμε από Αστακό μέχρι και Ναυπακτία να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα. 

Σας καλούμε να δράσουμε μαζί τώρα! 

Η εκπαίδευση είναι υπόθεση όλων .

Επειδή «το αργότερα» για τα κοινωνικά αγαθά και την Δημοκρατία σημαίνει ποτέ! 

21/8/2013

Κ. Κούστας 

Γ. Γραμματέας Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Αιτωλ/νιας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή