Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Ενημέρωση Αιρετών από το ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας (5-8-13)

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΙΑΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε μια εποχή που η κυβέρνηση εντείνει τους ρυθμούς διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και καταργεί οποιαδήποτε έννοια δημόσιου κοινωνικού αγαθού, συνήλθε σε συνεδρίαση το ΑΠΥΣΔΕ Δυτ.Ελλάδας για να γνωμοδοτήσει για τις επικείμενες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Περιφερεική Δ/νση και στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας.

Θεωρούμε αυτονόητο, ότι για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση περί αποσπάσεων, έπρεπε το ΑΠΥΣΔΕ να καταγγείλει πρώτα την ασκούμενη πολιτική που απολύει τους συναδέλφους αναπληρωτές, θέτει σε διαθεσιμότητα μόνιμους και ετοιμάζει χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις. Δηλαδή την πολιτική που διαλύει τη λειτουργία των σχολείων και οδηγεί στη εξαθλίωση τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Από τη στιγμή που η πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ δε δέχτηκε να αποδοκιμάσει ανοιχτά αυτή τη πολιτική (που ασκείται στα πλαίσια του Κεφαλαίου και των διεθνών του οργανισμών), θεωρούμε εξαιρετικά δευτερεύον ζήτημα το θέμα των αποσπάσεων στις Διευθύνσεις.

Αν το Υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρεται να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του, θα μπορούσε έστω και τώρα, μετά από είκοσι χρόνια, να προκηρύξει τις θέσεις διοικητικών υπαλλήλων που είναι κενές. Είναι άκαιρο να γίνεται συζήτηση περί αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις

τη στιγμή που εκκρεμούν μετατάξεις ή που έχουν ψηφιστεί νόμοι που συνδέονται με μετακινήσεις (πολυνομοσχέδιο), τους οποίους αμφισβητεί πολιτικά και νομικά ο κλάδος. Πολύ δε περισσότερο που η λειτουργία των σχολείων κατά τη γνώμη μας προηγείται, και αυτό τίθεται σε αμφισβήτηση με τις αποφάσεις της...... κυβέρνησης που θα οδηγήσουν σε τρομερές ελλείψεις στα σχολεία το Σεπτέμβρη.

Σε κάθε περίπτωση, κι αν παραβλέπαμε όλα αυτά, κάθε γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΔΕ για τις αποσπάσεις, έπρεπε να λαμβάνει υπόψη της τα κριτήρια που θέτει η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις (6 το αριθμό) και αυτά μοριοδοτούμενα, για να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η αντικειμενικότητα στις αποφάσεις του συμβουλίου. Παρά τις προσπάθειές μας να ληφθούν υπόψη αυτά, τα κριτήρια, καμία δέσμευση για μοριοδότησή τους δεν έγινε.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και επειδή προτάσσουμε το συμφέρον των σχολείων και των συναδέλφων διαφωνήσαμε με τη πρόταση του Περιφ. Διευθυντή Εκπ/σης. Είναι στο χέρι του κλάδου αλλά και της κοινωνίας ,η φωνή των αγώνων για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε μια κοινωνία ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης να γίνει πιο ισχυρή και να νικήσει.

Υ.Γ. Σε προηγούμενη συνεδρίαση έγιναν δεκτές με τη δική μας σύμφωνη γνώμη, ανακλήσεις τοποθετήσεων συναδέλφων σε περιβαλλοντικά κέντρα καθώς και αιτήσεις συναδέλφων για την αποδοχή δεύτερης ειδικότητας και άδειες άνευ αποδοχών

Παπαχατζής Ηλίας , τακτικός αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικ. Ελλάδας

Μπούρδαλας Παναγιώτης αναπλ. Αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικ.Ελλάδας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή