Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Mπλακ-άουτ σε Δήμους, Εκπαίδευση, Υγεία, ΟΣΕ από Δευτέρα

Αναλυτικά το πρόγραμμα κινητοποιήσεων σε όλους τους τομείς
Σε συνεχείς κινητοποιήσεις και λουκέτο στους δήμους προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που δίνει πράσινο φως για απολύσεις στο Δημόσιο.
Παράλληλα, από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) μπαίνουν σε ........... καθεστώς αναστολής λειτουργίας οι δήμοι που αντιδρούν στην κινητικότητα έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή, ενώ όπως είπε ο κ. Ασκούνης οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων. Άλλωστε μια μεγάλη μερίδα των δημάρχων έχουν ήδη θέσει στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Στους δρόμους στις 16 Ιουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση της ανέφερε:

«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», αναφέρουν οι οργανώσεις που συμμετέχουν.

Λουκέτο και στα δημόσια νοσοκομεία

«Ταφόπλακα μπαίνει και την επόμενη εβδομάδα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, τόσο την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, όσο και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. «Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, για τις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

“Χειρόφρενο” στα τρένα -Ματαιώσεις δρομολογίων από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη

Την Τρίτη 16 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στα νέα χαράτσια, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρομικών Εταιρειών, διαδικασία η οποία ήδη ξεκίνησε.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΟΛΜΕ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΜΕ

Με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις βάσει των οποίων το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που θέτει σε διαθεσιμότητα – απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα συζητηθεί την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, τροποποιούμε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

1. Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15/7/13 στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), με προσυγκέντρωση τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) στις 7.30 μμ. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.
2. Συλλαλητήριο Τρίτη 16/7/13 στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30 π.μ. (ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων). Την ίδια ημέρα καλούμε τις ΕΛΜΕ σε συντονισμό με σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.
3. Συλλαλητήριο την Τρίτη 16/7/13 στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), με προσυγκέντρωση τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) στις 8 μμ. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.
4. Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/7/13 στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) στις 7 μ.μ. Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να οργανώσουν την μετάβαση των εκπαιδευτικών με πούλμαν. Η ΟΛΜΕ θα καλύψει τη δαπάνη, γι αυτό να επικοινωνήσουν τα ΔΣ των ΕΛΜΕ με την ομοσπονδία.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΕ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή