Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Για την συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Πρόταση 11 συνέδρων* των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων – Κινήσεων στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Το συνέδριο της ΟΛΜΕ τελείωσε και επιβεβαίωσε την από καιρό ειλημμένη απόφαση των εργαζομένων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να στείλουν στο περιθώριο τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ). Ταυτόχρονα έδωσε την πλειοψηφία σε δυνάμεις που αναφέρονται......
στην αριστερά. Όμως αυτό έγινε σε μια ιστορική συγκυρία για τους εκπαιδευτικούς και γενικά για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν να ζήσουν εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια (από την κρίση του 1929-32). Μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από απολύσεις, διαθεσιμότητες και υποχρεωτικές μετακινήσεις, δηλαδή τη διάλυση και εξαχρείωση των οικογενειών δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και γενικότερα δημοσίων υπαλλήλων. 
Το 16ο συνέδριο προέβλεψε τις εξελίξεις και πήρε μια σημαντική απόφαση που ενδέχεται να χαρακτηριστεί ιστορική. Έθεσε τον εαυτό του σε διαρκή λειτουργία για να αντιμετωπιστεί δυναμικά η άγρια επίθεση που δεχόμαστε αρχή καλοκαιριού και με κλειστά τα σχολεία. Για να υλοποιηθεί όμως αυτή η απόφαση πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Τα μέλη του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ θα φέρουν ιστορικές ευθύνες και θα περιπέσουν στην χλεύη των εργαζομένων εάν δεν πράξουν τα αναμενόμενα, δηλαδή να συγκροτήσουν σε σώμα το ΔΣ και να καλέσουν αμέσως σε λειτουργία το συνέδριο στην Αθήνα. Το κέντρο των Αθηνών επιβάλλεται να γίνει κέντρο δυναμικού αγώνα για την ήττα της κυβέρνησης και της τρόϊκας. Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ πρέπει άμεσα να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις (όσα δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμα) με σκοπό να οργανώσουν την μετακίνηση δυνάμεων στην Αθήνα και τοπικά συλλαλητήρια – καταλήψεις των Περιφερειών ή Διευθύνσεων Εκπ/σης. 

Η συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα μπορούσε να γίνει από τις αντικυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά στη βάση των αποφάσεων του συνεδρίου. Είναι όμως δεδομένες οι διαφορές και οι αγκυλώσεις αυτών των δυνάμεων. Γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για ακαριαία συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι η λειτουργική – αναλογική συγκρότηση χωρίς πολιτική - προγραμματική συμφωνία. Οι τρεις αντικυβερνητικές δυνάμεις μπορούν να δηλώσουν πως η λειτουργική συγκρότηση πραγματοποιείται για εξαιρετικά έκτακτους λόγους με στόχο να οργανωθεί ακαριαία η σύγκρουση του κλάδου με τις καταστροφικές για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς κυβερνητικές (τροϊκανές) επιλογές. Κάθε συνδικαλιστική παράταξη μπορεί να εκτιμήσει πότε εξέλειπαν οι λόγοι συμμετοχής της (βίαιες μετακινήσεις – διαθεσιμότητες - απολύσεις) στη συγκρότηση του ΔΣ και να αποχωρήσει απ’ αυτήν. Υπερτονίζουμε για άλλη μια φορά πως πρακτικές από οποιαδήποτε παράταξη που θα οδηγήσουν στη μη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα στιγματιστούν με ακραίο τρόπο από τους εκπαιδευτικούς και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

7-7-2013

* Οι σύνεδροι των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων – Κινήσεων στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
1) Ναξάκης Αντώνης, ΕΛΜΕ Χανίων
2) Μπούρδαλας Παναγιώτης, Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας 
3) Μάλφας Γιώργος, Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας
4) Κορδάτος Κώστας, Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας 
5) Μπέκης Νίκος, ΕΛΜΕ Ημαθίας
6) Αξούριστου Χαρά, ΕΛΜΕ Ημαθίας
7) Παπαχαντζής Ηλίας, ΕΛΜΕ Ηλείας
8) Γιαννόπουλος Γιάννης, ΕΛΜΕ Ηλείας
9) Δαπέργολας Άρης, ΕΛΜΕ Ροδόπης
10) Κουρνιώτης Χρήστος, ΕΛΜΕ Λιοσίων
11) Δεμερδεσλής Γιώργος, Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή