Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για τις απολύσεις


Η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο – φονιά που κατέθεσε χτες στη βουλή καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» 2.500 καθηγητές (52 ειδικοτήτων) στέλνοντάς τους στην ανεργία, καταργώντας τρεις ολόκληρους τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. 

Πάνω από 20.000 μαθητές θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…

Η αντιλαϊκή δικομματική κυβέρνηση της ντόπιας ολιγαρχίας και του διεθνούς κεφαλαίου που απλώνει την κρίση προς τα λαούς, τα δημόσια αγαθά, τις πιο αδύναμες χώρες εξαπολύει νέα.....
επίθεση στη χώρα  μας.
Με το «μοντέλο ΕΡΤ» σφαγιάζει χιλιάδες υπαλλήλους στο βωμό της υπηρέτησης των επιταγών των δανειακών συμβάσεων και των Μνημονίων και οδηγεί σε συρρίκνωση και διάλυση βασικούς πυλώνες του δημόσιου τομέα. Οδηγεί άμεσα σε βίαιες μετατάξεις και διαθεσιμότητες 12.500 από το χώρο της Εκπαίδευσης, των Ο.Τ.Α., της Υγείας, πολλές από τι οποίες είναι άμεσες απολύσεις. Ακολουθούν άλλες 12.500 διαθεσιμότητες τέλος του 2013 και άλλες 25.000 διαθεσιμότητες το 2014, από τις οποίες οι 11.000 είναι βέβαιες απολύσεις.

Με προπομπό τον ελιτίστικο «δούρειο Ίππο» των «Πρότυπων» και δήθεν Πειραματικών σχολείων ετοιμάζουν και το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για την «Αξιολόγηση», που αίρει τη μονιμότητα, επιβάλλει την απασχολισιμότητα και εδραιώνει την πλήρη κατάργηση της οργανικής θέσης για όλους.

Τα Λύκεια ετοιμάζονται να μετατραπούν μέσω πανελλαδικού τύπου εξετάσεων σε κάτεργα, τα γυμνάσια και δημοτικά σε φυλακτήρια και η τεχνική εκπ/ση, αν δεν αντιδράσουμε καίρια, θα περάσει σταδιακά μέσω ΣΔΙΤ στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο με δίδακτρα μέσω της ΙΕΚοποίησης.

Για τα λαϊκά στρώματα τότε θα υπάρχουν τα διαλυμένα σχολεία, χωρίς πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό, ελαστικό και κακοπληρωμένο, χωρίς φύλακες, καθαρίστριες και χρηματοδότηση. Και, εάν το επιτρέψουμε, με την δήθεν «ελεύθερη» μετακίνηση των μαθητών που ετοιμάζουν ως επίλογο, οι λαϊκές γειτονιές και η περιφέρεια θα χάσουν και τα τελευταία τους δημόσια σχολεία, πέραν όσων δημόσιων θεσμών έχει ήδη χάσει. Τότε οι αδυναμίες που έχουν σήμερα θα φαντάζουν παράδεισος.

· ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

· ΝΑ ΜΗ καταργηθεί κανένας τομέας των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και καμία ειδικότητα.

· ΝΑ κατοχυρώσουμε αγωνιστικά όλες τις οργανικές θέσεις. 20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια, παράλληλη στήριξη στους αδυνατούντες μαθητές.

· ΝΑ επαναπροσληφθούν με μονιμοποίηση όλοι ελαστικοποιημένοι εργασιακά συνάδελφοι (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ)

· Να μη θεωρηθεί κανείς συνάδελφος ολικά υπεράριθμος, καμία ειδικότητα ως πλεονάζουσα. 

Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.

 Έρχεται η ώρα της Γενικής Πολιτικής Απεργίας.

Πάτρα, 10-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή