Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τεράστιες Πολιτικές και Συνδικαλιστικές ευθύνες της ΔΑΚΕ

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών η ΟΛΜΕ οι ΕΛΜΕ έχουν να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση της Κυβέρνησης που με τις εντολές του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. οδηγεί σε διάλυση το δημόσιο σχολείο, στέλνοντας στην διαθεσιμότητα και ουσιαστικά απολύοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες μαθητές και γονείς κυρίως λαϊκών στρωμάτων, με το κλείσιμο σημαντικών τομέων και ουσιαστικά την διάλυση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, τεράστιες πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες έχει και η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών που πλέον λειτουργεί ως..........«δούρειος ίππος» 
α) Με την στάση της στην απεργία των εκπαιδευτικών, την υπονόμευση της και τις γνωστές δηλώσεις, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα απεργήσουν άλλα θα «γυρίσουν με το κεφάλι ψηλά»!!!

β) Με την στάση της στο 16ο Συνέδριο, την αποχώρηση της, με σκοπό την διάλυση του συνέδριου και την μη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων. Ποια στελέχη της διέρρευσαν στον τύπο, ότι δήθεν μετά την αποχώρηση της δεν υπήρχε απαρτία και άρα οι αποφάσεις αλλά και το ίδιο το Συνέδριο είναι άκυρα.

γ) Τολμούν να βγάζουν, ανακοινώσεις, καταγελώντας ουσιαστικά την ΟΛΜΕ, και την νέα της πλειοψηφία, «…Τότε οι άλλες παρατάξεις κώφευαν και μόλις πριν ένα χρόνο έγινε δεκτή η πρόταση μας…» και «…Είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι οι παρατάξεις που τώρα απαρτίζουν την αριστερή πλειοψηφία επέλεξαν να σιωπήσουν…».

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια οφείλουν να απολογηθούν.

-Ποια στελέχη της ΔΑΚΕ, για χρόνια αποσπασμένοι στο Υπουργείο Παιδείας, (που έχουν χρόνια να πατήσουν στα σχολεία) ετοίμαζαν τις λίστες και τις προγραφές εκπαιδευτικών στους διαδρόμους και τα γραφεία του Υπουργείου…

- Γνώριζαν και πόσο καιρό τώρα, τι θα συμβεί; Γιατί δεν ενημέρωσαν την Ομοσπονδία; Γνώριζαν η όχι ότι ο νέος Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ανήκει στους εκπαιδευτικούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα;

Οφείλουν να απαντήσουν τώρα με ονόματα (γιατί δικά τους στελέχη έδωσαν ονομαστικές λίστες για το ποιοι θα απολυθούν) τεμπέληδων, χαραμοφάηδων και κολαούζων του Υπουργείου, που σαν άλλοι «συνεργάτες άλλων εποχών» έδωσαν λίστες προγραφών, «σώζοντας» το δικό τους «τομάρι»…

Και πρώτα από όλα στους απολυμένους συναδέλφους τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή