Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟ Π.Δ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Συνάδελφοι
Το σχέδιο Π.Δ. που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αποτελεί τον πιο μεγάλο εφιάλτη ακόμα και γι’ αυτούς που έχουν τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Συγκεκριμένα:
Πρώτον προσδιορίζει με σαφήνεια ότι όλες οι μετακινήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνη! Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες ρυθμίσεις των λεγόμενων λειτουργικών κενών θα γίνουν ΜΕΤΑ τις υποχρεωτικές μεταθέσεις! Στη πραγματικότητα αυτή η απόφαση ανοίγει ΔΙΑΠΛΑΤΑ το δρόμο για ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ πολύ σύντομα.
Δεύτερον δίνει προφανώς την δυνατότητα στο υπουργείο να ρυθμίσει το Σεπτέμβρη τις λειτουργικές ανάγκες εξασφαλίζοντας έτσι στην κυβέρνηση και τους ημετέρους να χρησιμοποιήσουν το ρουσφέτι σε μαζική έκταση κάτι που μέχρι σήμερα .... μπορούσαν να κάνουν σε περιορισμένη κλίμακα.
Τρίτον υπάρχουν και οι λεγόμενες πονηρές διατάξεις. Έτσι δεν αποσαφηνίζει τι θα συμβεί με όλους αυτούς που θα πλεονάζουν και θα έχουν πάνω από 12 χρόνια υπηρεσίας. Κατά τη γνώμη μας γι’ αυτούς θα εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που λέει ότι όταν καταργείται η θέση σου τότε αυτοδίκαια απολύεσαι.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει μια απαράδεκτη προπαγάνδα εφησυχασμού ότι δήθεν με τις νέες ρυθμίσεις δεν τρέχει και τίποτε(!) αφού όλοι λίγο πολύ θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά των σχολείων. Είναι η πιο βρώμικη μορφή υπονόμευσης του κινήματος με την οποία προσπαθεί να απαλλαγεί απ’ τις τεράστιες ευθύνες του με την πραξικοπηματική ταχτική στην ΟΛΜΕ.
Πρέπει να αναδείξουμε την αλήθεια των μαζικών εκκαθαρίσεων, να καταγγείλουμε το κλίμα εφησυχασμού και να ανεβάσουμε τους τόνους και τις μορφές πάλης. 

Οι ευθύνες μας είναι ούτως ή άλλως τεράστιες και δεν μπορούμε να βάλουμε το κεφάλι στην άμμο!

Γιώργος Σόφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή