Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΠΥΣΔΕ Χανίων συνέχεια…

Του Ναξάκη Αντώνη αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Χανίων και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
Το εκπαιδευτικό προσωπικό στην Β/θμια εκπαίδευση του Ν. Χανίων όχι μόνο δεν πλεονάζει αλλά είναι ελλειμματικό, όπως δύο φορές με τον πιο επίσημο τρόπο διαπίστωσε το ΠΥΣΔΕ Χανίων.
Το Υπουργείο Παιδείας δεν απαντάει στα υπομνήματα του ΠΥΣΔΕ Χανίων που τεκμηριώνουν του λόγου το αληθές.
Ταυτόχρονα απαιτεί την εφαρμογή της εγκυκλίου Παπαθεοδώρου (πρώην υφυπουργός, Αρ. πρωτ. 84582/Δ2) που παράγει λογιστικά πλεονάσματα προσωπικού ενώ είναι γνωστό πως στις λειτουργικές τοποθετήσεις του Σεπτεμβρίου (άνοιγμα Σχολείων) θα μετατραπούν σε τραγικά ελλείμματα.
Την ίδια στιγμή το Π.Δ. των υποχρεωτικών μεταθέσεων και διαθεσιμότητων δεν κοινοποιείται παρ’ ότι έχει περάσει από το Σ.τ.Ε. (Συμβούλιο της Επικρατείας), ενώ εμφανίζονται δημοσιεύματα για 8.000 διαθέσιμους καθηγητές.
Είναι φανερός πλέον ο λόγος που δεν δημοσιεύεται το Π.Δ. των υποχρεωτικών μεταθέσεων (διαθεσιμοτήτων).

Προετοιμάζονται οριζόντιες αποχωρήσεις προσωπικού από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με όλους τους δυνατούς τρόπους, αμέσως μετά το συνέδριο της ΟΛΜΕ (30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου).

Τρεις είναι βασικά οι τρόποι αποχωρήσεων που εξετάζονται:

Α) Διαθεσιμότητες σε συγκεκριμένες ειδικότητες που για το Υπουργείο πλεονάζουν ή έχουν μειωμένο ωράριο στο Νέο ΓΕΛ και το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο (ενοποίηση ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ). Αναφέρουμε σαν παράδειγμα καθηγητές πληροφορικής-γυμναστές –Θεολόγους κ.τ.λ.

Β) Άμεση αποχώρηση συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με ή χωρίς μπόνους πλαστματικών χρόνων προϋπηρεσίας.

Γ) Κατάργηση ολόκληρων τομέων από το νέο Τεχνολογικό Λύκειο, παράδοση των εργαστηρίων (Σ.Ε.Κ) σε ιδιωτική μαθητεία (δηλ. διαθεσιμότητα εργαστηριακών καθηγητών) και καρατόμηση προσωπικού με ελλιπή προσόντα (χωρίς ετήσια ΣΕΛΕΤΕ).

Κάνουμε έκκληση στα μη αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ Χανίων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όπως έκαναν μέχρι τώρα και να μην νομιμοποιήσουν στην συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Ιούνη πλασματικά πλεονάσματα (υπεραρίθμους ή στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ) που θα χρησιμοποιηθούν για διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Καλούμε τον προϊστάμενο του Νομού μας να τιμήσει την γενιά του Πολυτεχνείου από όπου και προέρχεται. Τον καλούμε επίσης να αναλογιστεί την δική του διαδρομή αντιστεκόμενος. Ως γνωστό « τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να δηλώσουμε πως η διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης δεν θα περάσει.

Συνάδελφοι προετοιμαστείτε: Ο Σεπτέμβρης πρέπει να μας βρει αγωνιζώμενους και αυτό πρέπει να το πούμε από τώρα.

ΧΑΝΙΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή