Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Τους ενώνει η «καρέκλα» - Μαζί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στις εκλογές των καθηγητών στη Λέσβο

Τους ενώνει η «καρέκλα» - Μαζί  ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στις εκλογές των καθηγητών στη Λέσβο
Χέρι χέρι θα κατεβούν για πρώτη φορά οι παρατάξεις του δικομματισμού, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο σωματείο των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου, ΕΛΜΕ.

Ειδικότερα, αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τις εκλογές της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαϊου, μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν 3 μέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και στο φόντο του "ναυαγίου" των συναντήσεων μεταξύ της ομοσπονδιας των καθηγητών και του υπουργού Παιδείας, με τον τελευταίο να......
υπονοεί το μέτρο της επιστράτευσης σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παρά το ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου και μέλος της ΠΑΣΚ αναφέρει σε όλους τους τόνους ότι "τα κόμματα τέλειωσαν", τα πρόσωπα συνεχίζουν όμως να στηρίζουν τις δύο πάλαι ποτέ μεγάλες παρατάξεις, ξεπέρασαν προφανώς το αγεφύρωτο μεταξύ τους χάσμα και ενώνονται προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού ψήφους και θέσεις τόσο για το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου, όσο και για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το συνέδριο της Ομοσπονδίας του κλάδου, την ΟΛΜΕ.

Εντύπωση προκαλεί το πώς συναίνεσαν σε αυτό το ιδιότυπο "πάντρεμα" μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, όπως ο Αλέκος Κουτσαντώνης. Φαίνεται πως η συγκυβέρνηση, ή αλλιώς "τρόικα εσωτερικού" την οποία μέχρι πρότινος αποδοκίμαζαν οι περισσότεροι ενέπνευσε τα εν λόγω στελέχη σε κοινή συμπόρευση και σε μικρότερη κλίμακα. Το θέμα είναι αν θα συναινέσουν σε αυτή τη λογική και οι ψηφοφόροι των παρατάξεων. Παρόμοιοι "γάμοι" εν τούτοις διαπιστώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας...

Το όνομα του ψηφοδελτίου των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ "Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου".

Στην αντίπερα όχθη, η Αριστερά εξακολουθεί να παραμένει μοιρασμένη σε τρία κομμάτια: Αγωνιστική Παρέμβαση, ΕΣΑΚ- ΔΕΕ (ΠΑΜΕ) και Αυτόνομη Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ) κατεβαίνουν κατά μόνας. Στο ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα σχετικά νεοσύστατο ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε πριν από ένα χρόνο, για το οποίο, λέγεται ότι συσπείρωσε όλους του απογοητευμένους ψηφοφόρους, αλλά και στελέχη της ΠΑΣΚ. Ενδεχομένως, όπως μαρτυρούν εκπαιδευτικοί, στην ιστοσελίδα μας, γι' αυτό το λόγο, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ να μην είχε άλλη επιλογή από τη συμμαχία με τη ΝΔ.

Ακολουθούν όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή