Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ(;) ΙΣΤΟΡΙΑ

του Νίκου Μπέκη
Να πως έχει σύντομα, σε γενικές γραμμές, η ιστορία:
Στην αρχή της θητείας της πρώτης «κατοχικής» κυβέρνησης του Ακατονόμαστου άρχισε να γίνεται λόγος για την πληθώρα των δημοσίων υπαλλήλων, την ανάγκη καταγραφής τους, γιατί τάχα δεν ήξεραν τον αριθμό τους (βλέπε φακέλωμα), και τον «εξορθολογισμό» κατανομής τους στις υπηρεσίες.
Κάποιοι, λίγοι άρχισαν να φωνάζουν, από τότε, για μαζικές απολύσεις. Οι πολλοί αδιαφόρησαν…
Αφού μας φακελώσανε όλους κεντρικά (δεν είναι αξιοθαύμαστος ο χρόνος των τριών ημερών, που η Αστυνομία χρειάστηκε να ετοιμάσει και να επιδώσει 86 χιλιάδες φύλλα επίταξης στους εκπαιδευτικούς;), άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται λόγος για κάποιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Τότε ήταν που διεσπάρησαν καταλλήλως οι πρώτες φήμες πως«θα απολυθούν μόνο όσοι και όσες έχουν συμβάσεις που λήγουν», «θα υπάρξει αξιολόγηση και θα απολυθούν όσοι και όσες αποτύχουν» και, σε κάθε περίπτωση, «θα εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί». Οι κάποιοι λίγοι εντείνανε τις φωνές προειδοποιώντας πως δεν θα εξαιρεθεί κανείς κλάδος εργαζομένων. Οι πολλοί και πάλι αδιαφόρησαν…

Συνάμα οι κάθε λογής «λαγοί» (π.χ. Πάγκαλος, όνομα και καθόλου πράμα) έκαναν λόγο για απολύσεις όσων «απωλέσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την οργανική τους θέση, έστω κι αν είναι μόνιμοι» (γεγονός βέβαια πλήρως αντισυνταγματικό, αλλά πότε οι δικτατορίες σεβάστηκαν τα Συντάγματα;) και έτσι τεχνηέντως μπήκαν στο κάδρο και κάποιοι εκπαιδευτικοί, που «δεν μπαίνουν σε τάξεις», «είναι ανίκανοι να διδάξουν» (βλέπε ψυχικά ασθενείς ) ή «είναι κοντά στην σύνταξη» ή «περισσεύουν, πλεονάζουν και, επομένως δεν έχουν ή χάνουν την οργανική τους θέση». Οι πολλοί σκέφτηκαν πως, έστω κι έτσι, δεν τους αφορά το ζήτημα…

Όμως μόλις έφτασε η ώρα οι επίγονοι του Ακατονόμαστου, κατοχικοί κυβερνήτες, ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες γύρισαν τη ρουλέτα, έριξαν τη μπίλια και σημάδεψαν, μετά από υπολογισμούς αριθμών και περιπτώσεων, την «απώλεια της οργανικής θέσης». Εύκολη μεθόδευση: Συγχωνεύουμε και καταργούμε σχολεία, συγχωνεύουμε τμήματα, αφαιρούμε ώρες διδασκαλίας απ’ το Αναλυτικό Πρόγραμμα, κλείνουμε βιβλιοθήκες και το δραστικότερο, αυξάνουμε τις ώρες διδασκαλίας και ιδού χιλιάδες πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί, με πρώτους τους Φυσικής Αγωγής και τους Ηλεκτρονικών Υπολογιστών! Είναι η εικονική πραγματικότητα που κατασκεύασαν οι ΣαμαροΒενιλοΚουβέληδες και ζούμε σήμερα σ’ όλη τη χώρα! Γι’ αυτό και προκάλεσαν την σύγκρουση τις μέρες του Πάσχα και έκαναν την προληπτική επιστράτευση.

Ήδη οι λαγοί μιλάνε ανοιχτά για τις πρώτες απολύσεις 12.500 υπαλλήλων απ’ τα υπουργεία παιδείας και εσωτερικών, που μεθοδεύονται ήδη απ’ τις αρχές Μαΐου (Καθημερινή, σήμερα, 30/5)! Έτσι λοιπόν απ’ το δεν θα γίνουν απολύσεις ή τουλάχιστον θα εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί, φτάσαμε να είμαστε οι πρώτοι μόνιμοι υπάλληλοι που θα χάσουν τη δουλειά τους, δηλαδή τη ζωή τους!

Τέλος της ιστορίας καλημέρα σας…

Καλημέρα σ’ όλους και όλες εσάς που μπορείτε, αλλά δεν θέλετε να καταλάβετε ότι όσο υπάρχει κατοχή και πρόθυμοι Τσολάκογλοι κανένας, μα κανένας, δεν είναι ασφαλής!

Καλημέρα σ’ όλους και όλες εσάς που πιστέψατε και πιστεύετε ότι με μια μικρή ή μεγαλύτερη γνωριμία, με μια μικρή ή μεγαλύτερη υποταγή στα κελεύσματα των όποιων κυβερνητικών κάθε κλίμακας και χώρου, θα τη βγάλετε «καθαρή», θα γλιτώσετε τη «μαρμάγκα»!

Καλημέρα σ’ όλους και όλες εσάς που, ακόμα και τώρα, με τους συναδέλφους απολυμένους ήδη (αναπληρωτές), με άλλους (ίσως και σας τους ίδιους) υπό απόλυση, με καθεστώς επιστράτευσης, συνεχίζετε να βγάζετε τη ΔΑΚΕ και τις κάθε ΔΑΚΕ, ΠΑΣΠ, ΔΗΑΡΜΕ πρώτη δύναμη (βλέπε Ξάνθη) για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Καλημέρα όλους και όλες εσάς που υποστηρίζετε, σ’ όλους τους χώρους της πολιτικής, κοινωνικής, συνδικαλιστικής έκφρασης, τους εντολοδόχους και συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής και τα παρακλάδια τους είτε από ιδεολογία είτε από μικροσυμφέρον είτε από φόβο είτε από αφέλεια!

Ακούστε όμως και τούτο: Καλύτερα κάποιος Θερσίτης, παρά όποιος Ελπήνορας!

Μπέκης Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή