Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Σύσκεψη της Ανεξάρτητης Συνεργασίας Καθηγητών (Α' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας) με θέμα την πρόταση της ΟΛΜΕ

Την Κυριακή 12/5 στις 11.00 πμ η Ανεξάρτητη Συνεργασία Καθηγητών στην Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε σύσκεψη, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, με θέμα της συζήτησης, την πρόταση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα.
Στα συνημμένα αρχεία διαβάστε, ένα άρθρο του συναδέλφου Γ. Λαθήρα (εδώ)  αλλά και μια σύγκριση του ωραρίου των καθηγητών σε Ελλάδα, Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο.
Βέβαια είναι προφανές, ότι αυτό που κρίνεται στην σημερινή συγκυρία δεν είναι το ωράριο εργασίας αλλά η μορφή.....της εκπαίδευσης στον καιρό του μνημονίου. Τα τμήματα των όλο και περισσότερων μαθητών, το σχολείο που δεν δίνει ούτε φωτοτυπίες, δεν ανάβει τα καλοριφέρ, λειτουργεί σε διπλοβάρδια σε αίθουσες κλουβιά, δεν λειτουργεί τα εργαστήρια και ως μόνη "σοβαρή" διαδικασία κρατά το να οδηγεί τα παιδιά στον μινώταυρο των εξετάσεων, δεν είναι το μέλλον αλλά η σημερινή πραγματικότητα. Το μέλλον για καθηγητές, μαθητές και γονείς θα είναι ακόμη χειρότερο αν όχι μόνο οι καθηγητές αλλά ολόκληρη η κοινωνία δεν αντιδράσει.

Για την ΑΣΚ
Κούστας Κώστας, Μανδέλλου Μαρία, Στούμπος Αλέκος, μέλη του δ.σ. της Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή