Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY Π.A.ME. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


Συνάδελφε, συναδέλφισσα, 
Η αξιολόγηση του εκπ/κού και της σχολικής μονάδας προχωρά. Οι ώρες για τους εργαζόμενους εκπ/κούς και το δημόσιο σχολείο είναι κρίσιμες. 

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, στο σχολείο της αγοράς, στις απολύσεις, στη μισθολογική καθήλωση, στις συγχωνεύσεις σχολείων είναι μπροστά μας.

Γι’ αυτό θέλουμε να σε ενημερώσουμε για τα όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας στις 8/4/13, με θέμα την αξιολόγηση και ......
ταυτόχρονα να καταγγείλουμε τη στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο θέμα αυτό.
Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ κατέθεσε στο ΔΣ πρόταση να παρθούν άμεσα μέτρα συλλογικήςακύρωσης στην πράξη της αξιολόγησης του εκπ/κού και της σχολικής μονάδας. Τα μέτρα αφορούσαν:
· Άμεσες συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων και αποφάσεις κατά της αξιολόγησης
· Καμιά συμμετοχή σε διαδικασίες αξιολόγησης: σεμινάρια, κατάθεση φακέλου, αυτοαξιολόγηση, ερωτηματολόγιο……
· Όχι αξιολογητές στην τάξη
· Κανένα στέλεχος εκπ/σης-αξιολογητής να μην έχει θέση στο κίνημα
Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, και της «αριστερής» ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ κινήθηκαν ξεκάθαρα στη γραμμή της διαχείρισης κι αρνήθηκαν να προετοιμάσουν τον κλάδο να αντισταθεί συλλογικά στη νέα βάρβαρη επίθεση.
Συμφώνησαν όλοι στην αναγκαιότητα μιας «καλής αξιολόγησης» στα πλαίσια όμως του συστήματος, στρώνοντας το έδαφος για να περάσει αυτή η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση, στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων της ΕΕ. Αποδέχονται ξεκάθαρα την αξιολόγηση που συνδέεται με το νέο σχολείο που θα διαμορφώνει τον αυριανό, φθηνό, ευέλικτο εργαζόμενο, θα συνδέεται άμεσα με τις επιχειρήσεις, θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα αναζητά πόρους, θα έχει δ/ντή manager,ένα σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις και στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπ/κών, μαθητών.
ΟΛΕΣ οι δυνάμεις (ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ) αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τα μέτρα που πρότεινε η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη («είναι παράλογο να αρνηθούμε την αξιολόγηση, ακραία τα μέτρα ακύρωσης»-ΔΑΚΕ, «δυσκολία για αρνητική θέση για την αξιολόγηση, πρέπει να προχωρήσουν οι άξιοι»-ΣΥΜΜΑΧΙΑ, «θέλουμε αξιολόγηση κι ανταγωνιστικό σχολείο»-ΠΑΣΚΕ), φανερώνοντας ότι στην ουσία σιγοντάρουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο.
Με τη στάση τους δεν αναβαθμίζουν τη δράση του κινήματος με Γ.Σ. κι οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, μένοντας σταθεροί στην προσπάθεια εκφυλισμού του κινήματος. Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ καλεί τους συν/φους, αναλαμβάνοντας και την προσωπική τους ευθύνη, να αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο του κινήματος.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλό από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Έχουν ευθύνη, η κάθε παράταξη με τον τρόπο της, που φτάσαμε ως εδώ. Από κοινού έβαλαν πλάτη να περνάει η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική κι εξακολουθούν να κρύβουν τις αιτίες, τους υπαίτιους, τις μεθοδεύσεις της πλουτοκρατίας ενάντια στο μέλλον μας. Σπέρνουν συνεχώς αυταπάτες.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
Τέρμα πια στις κούφιες ρητορείες, τις αυταπάτες και στις λογικές ότι μια άλλη διαχείριση χρειάζεται.
ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ Β΄ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή