Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
· ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ, ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
· ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
· ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
· ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
Σε μια περίοδο που η βάρβαρη επίθεση του αστικού πολιτικού συστήματος, της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ενάντια σ’ όλους τους ........εργαζόμενους οξύνεται, τη στιγμή που η ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης είναι προ των πυλών, τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί απειλούνται με «έξωση»-απόλυση μέσω της επερχόμενης «αξιολόγησης», τη στιγμή που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και το μπλοκάρισμα όλων «των αξιολογικών εγχειρημάτων» από το διοικητικό και ιεραρχικό μηχανισμό του Υπ. Παιδείας,διενεργούνται οι Γενικές Συνελεύσεις και οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ [από τις 15/4 μέχρι τον Ιούνιο].

· ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ … ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, υλοποιεί την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ, σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων με το 3ο Μνημόνιο, τον προϋπολογισμό του 2013, το νέο φορολογικό και το επαίσχυντο δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ, ενώ 4οΜνημόνιο είναι προ των πυλών. Σαρώνουν μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, καταργούν κάθε κοινωνικό αγαθό, προωθούν τα εφιαλτικά σχέδια των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, καταστρατηγούν δημοκρατικές ελευθερίες, εντείνουν την καταστολή. 

Η παράδοση της χώρας στο διευθυντήριο της ΕΕ επικυρώνεται και τυπικά από αποφάσεις της, αποκτώντας επικυριαρχία σε δομές του κράτους (επίτροποι στα υπουργεία, εποπτεία με δεσμευμένο ειδικό λογαριασμό στα έσοδα της χώρας από ιδιωτικοποιήσεις και φορολογία, εποπτεία προϋπολογισμού και αναπροσαρμογή του ανά μήνα κλπ).

Ταυτόχρονα, ο γερμανικός ιμπεριαλισμός στοχοποίησε τον επόμενο αδύναμο κρίκο. H Κύπρος ισοπεδώνεται, 40 χρόνια περίπου μετά την τουρκική εισβολή, από έναν εξαιρετικά βίαιο, αστραπιαίο, οικονομικό πόλεμο που της κήρυξε ο αδίστακτος γερμανικός οδοστρωτήρας. Στην Kύπρο, μετά την Eλλάδα, μέσα σε ένα εξαιρετικά ρευστό, δραματικά μεταβαλλόμενο σε βάρος των αδύναμων χωρών και όλων των λαών, διεθνές περιβάλλον, που διαμορφώνει το σπαρασσόμενο από τη σφοδρή οικονομική κρίση παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, επιβάλλεται η διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης, ο οικονομικός στραγγαλισμός της χώρας, η λεηλασία του λαού της, ο απροσχημάτιστος έλεγχος και επιτήρηση. Oι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια νέα φάση κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. H εισβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κυπριακών τραπεζών, η ληστεία των καταθέσεων και η ουσιαστική διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Kύπρου, εγκαινιάζουν ένα νέο βίαιο μοντέλο ολοσχερούς καταστροφής και υποταγής των αδύναμων χωρών, αλλά και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, αναζωπυρώνοντας και τροφοδοτώντας, κατ’ αρχήν, την κρίση της ευρωζώνης. H ταχύτητα και το εύρος των επιβαλλόμενων ανατροπών είναι τρομακτική. Tο ευρωπαϊκό οικοδόμημα συνταράσσεται, οι χώρες του Nότου -αλλά και το Λουξεμβούργο, η Mάλτα και η Σλοβενία- αισθάνονται καυτή την ανάσα του γερμανικού imperium. Oι αντιθέσεις και οι αποκλίνουσες στρατηγικές είναι εμφανείς, η αστάθεια και η αβεβαιότητα κυριαρχούν.. Όλα τα ενδεχόμενα -η διάσωση της ευρωζώνης κάτω από τη γερμανική επικυριαρχία, η διάσπασή της, ακόμη και η διάλυσή της- αναλύονται ως πιθανές εκδοχές, ανάλογα με τα εξυπηρετούμενα συμφέροντα. Παράλληλα, ο λεγόμενος ευρωσκεπτικισμός δυναμώνει στους ευρωπαϊκούς λαούς και το περίφημο ευρωπαϊκό «όραμα», πλήρως απαξιωμένο και κουρελιασμένο, συγκεντρώνει τη λαϊκή εναντίωση και οργή. Eνώ η Eυρώπη στροβιλίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, με όλα τα παρεπόμενα, στη μεγάλης γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Aνατολικής Mεσογείου, όπου βρίσκεται η Kύπρος και η χώρα μας, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εκφράζονται με σφοδρότητα, αναδιατάσσοντας δυνάμεις, ανασυνθέτοντας συμμαχίες και δημιουργώντας εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις για τον κυπριακό λαό, τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής.

Στο εσωτερικό της χώρας μας, τέτοιο είναι το μέγεθος της βρώμικης δουλειάς της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ώστε νομοθετούν σε συνθήκες περιορισμένης δημοσιότητας, στήνοντας βιομηχανία Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται πλέον με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Αυτή η διακυβέρνηση οδηγεί στη ραγδαία φτωχοποίηση (3,4 εκατομμύρια φτωχών), στην εκτόξευση της ανεργίας (1,5 εκατομμύριο), στημαζική μετανάστευση των νέων, στην αποσύνθεση των δημόσιων υπηρεσιών -ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας άταφος νεκρός– στο γκρέμισμα του όποιου «κράτους – πρόνοιας» είχε απομείνει. Τα κόμματα της ολιγαρχίας κηρύσσουν «εχθρό» το λαό, έχοντας ως εφεδρεία τη συμμορία της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», που είναι βγαλμένη από τα σπλάχνα της πολιτικής τους, υποκρίνονται ότι την καταγγέλλουν, ενώ ιδεολογικά και πολιτικά την έχουν εκθρέψει και την αξιοποιούν για την ποινικοποίηση και υπονόμευση των λαϊκών αγώνων και δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουν την απόλυση 25.000 εργαζομένων στο Δημόσιο το 2013, στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας διοίκησης κατά 150.000 άτομα έως το 2015. Γυρίζουν τη σελίδα 100 χρόνια πίσω, θυμίζοντας σκηνές «πλατείας Κλαυθμώνος», όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονταν σωρηδόν από τις εναλλασσόμενες αστικές κυβερνήσεις. Το κρεσέντο του αυταρχισμού δεν έχει όριο με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, με βάση το νόμο 4057/2012 που -σε συνδυασμό με το ν. 4093/2012 για την αργία και τη διαθεσιμότητα- διαμορφώνουν ένα μεσαιωνικό πλαίσιο χειραγώγησης και πειθάρχησης.Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να βρεθεί ελέγξιμος, λόγω «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς, εντός ή εκτός υπηρεσίας», να τεθεί σε αργία χωρίς να έχει αποφανθεί το Πειθαρχικό, καταργείται δηλαδή ακόμη και αυτό το τεκμήριο της αθωότητας!Καθιερώνονται εξοντωτικές ποινές για το διωκόμενο εκπαιδευτικό, ενώ εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια της διοικητικής χρηματικής κύρωσης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100.000 ευρώ!

· ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η χρεοκοπία, του εκπαιδευτικού και του σχολείου, συντελείται! Σχολεία της φτώχειας και της παγωνιάς, που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες. Είναι απαράδεκτο στα μέσα Απριλίου να υπάρχουν περισσότερα από 1.500 κενά, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ότι το 2013-14 θα προσληφθεί μόλις το 13% του αριθμού αναπληρωτών που προσλήφθηκαν φέτος και ότι δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί!

Στις 31/12/2012 τo Υπουργείο Παιδείας άλλαξε αιφνιδιαστικά τις περιοχές μετάθεσης, τις οποίες και διευρύνει, σχεδόν όλες, στα όρια των νομών. Είναι φανερό ότι με τις αποφάσεις του χειροτερεύει τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν σχέση με τις υπηρεσιακές μεταβολές των καθηγητών. Οι συγκεκριμένες αλλαγές συνδέονται με μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, όπως το κλείσιμο σχολείων, την αύξηση του ωραρίου, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Επιχειρούν τη διεύρυνση της κινητικότητας των εκπαιδευτικών σε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, με δυσμενείς συνέπειες στη διαδικασία της μετακίνησης-τοποθέτησης γενικά, τη συμπλήρωση του ωραρίου κλπ. Όλα αυτά σημαίνουν αφάνταστη ταλαιπωρία και μεγάλη οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων που θα αναγκαστούν να συμπληρώνουν ωράριο σε πολλά σχολεία και με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, υπολογίζοντας και το στοιχείο ότι το υπουργείο δε δικαιολογεί πλέον υπερωρίες και οδοιπορικά λόγω διάθεσης σε περισσότερα του ενός σχολεία. Με δεδομένο τους ελάχιστους μόνιμους διορισμούς και τις μηδαμινές προσλήψεις αναπληρωτών (όσες γίνονται θα αφορούν δυσπρόσιτα σχολεία και ήδη υπάρχει μεγάλο ποσοστό άρνησης ανάληψης υπηρεσίας από τους αναπληρωτές στα σχολεία αυτά), εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι τα σχολεία της περιφέρειας θα υπολειτουργούν, έχοντας πολλά κενά καθηγητών και άμεσο κίνδυνο να μαραζώσουν και να κλείσουν.

Μόλις προχθές οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλήθηκαν κατεπειγόντως να …απολογηθούν για την «απόκλιση οργανικότητας του σχολείου και του αριθμού μαθητών» εντός δύο ωρών και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απρίλη! Οι σχετικοί πίνακες του Υπουργείου που δημοσιεύτηκαν, με τις νέες οργανικότητες που προωθούνται για κάθε σχολική μονάδα, αποκάλυψαν το μέγεθος της σφαγής χιλιάδων οργανικών θέσεων σε πανελλαδικό επίπεδο!Η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τους ψηφισμένους στόχους του μνημονίου για περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Επομένως, η συρρίκνωση της οργανικότητας, οι συμπτύξεις/συγχωνεύσεις/κατατργήσεις, η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας θα εφαρμοστούν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γι’ αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι περισσότεροι από 10.000 αναπληρωτές συνάδελφοί μας που θα απολυθούν μετά τον Ιούνιο, αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν.

Ετοιμάζουν, επίσης, αντιδραστικές αλλαγές για το Λύκειο και την Τεχνολογική Εκπαίδευση. Νέοι ταξικοί φραγμοί ορθώνονται, διαμορφώνοντας ένα φτηνό, ευέλικτο και πειθαρχημένο σχολείο, υποταγμένο στους νόμους της αγοράς. Η επίθεση της κυβέρνησης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σφοδρή. Νέα εξεταστικά πλέγματα [πανελλήνιες εξετάσεις από την πρώτη Λυκείου], παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών (δραστική μείωση ειδικοτήτων, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων), αντικατάσταση τμήματος της εκπαιδευτικής διαδικασίας με απλήρωτη εργασία υπό τη μορφή «της μαθητείας», θα εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Σ’ αυτό το πλαίσιο εγκατάλειψης προωθείται το «νέο» σχολείο όπου θα βασιλεύει το πνεύμα του ανταγωνισμού, της ταξικής διαφοροποίησης και των «δεξιοτήτων». Ένα σχολείο της ημιμάθειας, της χειραγώγησης, της φτώχειας και της αναξιοπρέπειας δε θα μπορούσε παρά να πλαισιώνεται από την ανάλογη αυταρχική - ιεραρχική δομή. Γι’ αυτό θέλουν τον εκπαιδευτικό – λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολειό σε σχολειό, φτωχό, σκυφτό, υποταγμένο, αμίλητο… Και έρχεται και η αξιολόγηση, που αποτελεί φίλτρο για «να επιλεχθούν» αυτοί που θα απολυθούν, φίλτρο μισθολογικής καθήλωσης και μοχλό υποταγής και χειραγώγησης. Και το σύστημα με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων, την κατάργηση μαθημάτων και ειδικοτήτων, με την αύξηση ωραρίου, γνωρίζει καλά πώς θα εμφανίσει «υπεραριθμίες».

· Η «σκουριά» της συνδικαλιστικής ηγεσίας- τι επιδιώκουμε από το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο κρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός βρίσκεται στον αντίποδα της ταξικής πάλης, αποτελεί το μακρύ χέρι και το δούρειο ίππο της συγκυβέρνησης. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνδικαλιστικής, κυβερνητικής και κρατικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, των αποσπασματικών και χωρίς προετοιμασία απεργιών, χωρίς κλιμάκωση και προοπτική σύγκρουσης. Δυστυχώς, η διάλυση -με την ανοχή και την ενοχή της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ- έχει φτάσει ακόμη και μέχρι τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία.

Στόχος μας είναι και μέσα από το 16ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας [που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 30/6-1,2,3/7] 

1] να παρθούν αποφάσεις σε ταξική κατεύθυνση σε όλα τα πολιτικά [μνημόνια, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβερνήσεις κλπ], και εκπαιδευτικά [εναντίωση-μπλοκάρισμα αξιολόγησης, αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, εργασιακή ζούγκλα για τους εκπαιδευτικούς κλπ] επίδικα θέματα, προκειμένου να υπάρχει ένα μίνιμουμ αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων για τους αγώνες του κλάδου, 

2] τη ριζική αλλαγή των συσχετισμών σε ταξική κατεύθυνση, με τη μεγαλύτερη δυνατή συρρίκνωση των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων και την ενίσχυση της εκπροσώπησης των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, με την κατάκτηση 2ης έδρας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ,

3] την προώθηση κάποιων οργανωτικών αλλαγών που θα διευκολύνουν τη διενέργεια των επερχόμενων αναγκαίων αγώνων του κλάδου μας [όπως η ταυτόχρονη διενέργεια των εκλογών των πρωτοβάθμιων σωματείων κάθε Δεκέμβρη και η σύγκλιση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ σε «ενεργό» συνδικαλιστικό χρόνο, πχ τον Ιανουάριο, η καθιέρωση των συντονιστικών των ΔΣ των ΕΛΜΕ της ίδιας περιοχής, κλπ].

4] να αποτελέσει η πορεία προς το συνέδριο ζήτημα συζήτησης-αποφάσεων-δράσης των ίδιων των εκπαιδευτικών, μέσα από μαζικές συνελεύσεις και συζητήσεις στους συλλόγους διδασκόντων.

Χρειαζόμαστε, ΤΩΡΑ, την αγωνιστική ενότητα σε ένα μέτωπο αγώνα και ταξικής αλληλεγγύης. Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα, τα οποία θα συντονίζονται ενωτικά, αγωνιστικά και θα υπερβαίνουν αδιέξοδες διχαστικές πρακτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, πρωτίστως των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, αλλά και όσων [στο όνομα της «καθαρότητας»] αρνούνται ακόμα και την κοινή δράση και υπονομεύουν τα σωματεία ή όσων [πάσχοντας από αθεράπευτο κυβερνητισμό] υποτάσσουν τη δράση των σωματείων σε σχεδιασμούς «εναλλακτικής διαχείρισης».

Αγωνιζόμαστε για ένα πανεργατικό-παλλαϊκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής και για ένα διαφορετικό συνδικαλισμό. Με οργάνωση στη βάση, ενάντια στη γραφειοκρατία και τη λογική της ανάθεσης, αποκαθηλώνοντας τις φιλοκυβερνητικές-φιλοεργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες από παντού. Ο αγώνας και τα σωματεία πρέπει να περάσουν στα χέρια των εκπαιδευτικών. Με μαζικές αποφασιστικές γενικές συνελεύσεις, με συγκρότηση επιτροπών αγώνα, με ενίσχυση των απεργιακών ταμείων και της οργανωμένης αλληλεγγύης.

- Γιατί αν δεν μοιραστούμε κοινούς αγώνες, θα μοιραστούμε κοινές ήττες!

- Για την ανατροπή- κατάργηση των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των αντιλαϊκών νόμων που εξ αυτών απορρέουν

- ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ --- ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΝΕ-ΕΕ-ΔΝΤκαι ΝΑΤΟ 

- ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ -- ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ -- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή