Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Γραφείο Δημάρχου, Ναύπακτος 7-3-2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ 
Με πρωτοβουλία των Δήμων I.Π Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας κοινωνικοί φορείς, σύλλογοι, φοιτητές και πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την Βουλή και μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, για να εκφράσουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά». Με τη δυναμική παρουσία τους εξέφρασαν
την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια σε ένα σχέδιο που χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και στη βάση μιας απροκάλυπτα πελατειακής λογικής στερεί από τον μεγαλύτερο νομό της χώρας ακαδημαϊκά ιδρύματα με ιστορία 30 και πλέον χρόνων. 

Παρέστησαν οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές και Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, οι βουλευτές του νομού κ.κ. Θάνος Μωραΐτης, Νίκη Φούντα, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος, ο ειδικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός καθώς και οι πρώην βουλευτές κ.κ. Σπήλιος Λιβανός και Παναγιώτης Δελημήτσος. 

Η αντιπροσωπεία των Δημάρχων συνοδευόμενη από τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Μεσολογγίου κ. Ευάγγελο Πολίτη και από εκπροσώπους φορέων και από τους τρεις δήμους συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Καλαντζή στον οποίο και παρουσίασαν το αίτημα για την λειτουργία αυτόνομου ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αιτωλοακαρνανία τονίζοντας τα ακαδημαϊκά - επιστημονικά κριτήρια που συνηγορούν σ’ αυτό. 
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές συνόψισε σε υπόμνημα τις θέσεις της αντιπροσωπείας στο οποίο αναδεικνύονται τα ακαδημαϊκά κριτήρια που συνηγορούν να μεταφερθεί η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι και να παραμείνει το παράρτημα του ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Συγκεκριμένα: 

· Το ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι τρίτο σε αξιολόγηση σε επίπεδο χώρας 
· Έχει διδακτικό προσωπικό 64 άτομα 
· Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και εγκαταστάσεις 
· Έχει αυτόνομο μεταπτυχιακό τμήμα το παράρτημα του ΤΕΙ στη Ναύπακτο 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαριστεί τους συνδημότες μας και κυρίως τους φοιτητές του ΤΕΣΥΔ Ναυπάκτου που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση. Καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση τους πολίτες της Ναυπακτίας για να μην περάσουν οι αλλαγές του σχεδίου «Αθηνά» που είναι εξόφθαλμα άδικες και πέρα από κάθε ακαδημαϊκή λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή