Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στη «γραμμή ΣΥΡΙΖΑ» για επίορκους και η ΑΔΕΔΥ, προετοιμάζει «πόλεμο»

Για «απολύτως απαράδεκτη καταστρατήγηση κάθε έννοιας και κανόνα Δικαίου μέσω των νέων δρακόντειων διατάξεων που προωθούνται για την πειθαρχική διαδικασία», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την επιμονή της τρόικας για απολύσεις επίορκων και τη σπουδή της κυβέρνησης να ...... ικανοποιήσει τις βουλές της.
Όπως υπογραμμίζει, «οι νέες ρυθμίσεις όμως του Ν. 4093/2012 “περί επίορκων” είναι απαράδεκτες και μοναδικό στόχο έχουν να αποτελέσουν το άλλοθι για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, υπονομεύεται η Δικαιοσύνη και η ίδια η Δημοκρατία!»,
Δηλώνει δε κατηγορηματικά ότι απαιτείται πάταξη της παραβατικότητας σε κάθε περίπτωση που έχει αποδειχθεί μέσα από την ολοκλήρωση της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας, η οποία πρέπει να συντελείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Είναι αδιανόητο, συνεχίζει, «το γεγονός ότι τα πραγματικά σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας, εκείνα δηλαδή που χρήζουν άμεσης εκδίκασης και επιβολής ακόμα και της αυστηρότερης των ποινών (απόλυση), να εξισώνονται με ήσσονος σημασίας ζητήματα, τα οποία μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέονται με αυθαίρετες, αναιτιολόγητες και αναπόδεικτες παραπομπές δημοσίων υπαλλήλων στα Πειθαρχικά Συμβούλια».

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. αποφάσισε:

1. Να εισηγηθεί στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων και άλλων μορφών δράσης, με κεντρικούς στόχους την απόκρουση των επικείμενων απολύσεων στο δημόσιο τομέα και την αντιμετώπιση της κυβερνητικής αυθαιρεσίας σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων.

2. Να καλέσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, στην Αθήνα στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, που διοργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) για να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης, που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες, απαξιώνει τα κοινωνικά αγαθά και οδηγεί στο περιθώριο μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή