Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η τελική πρόταση για το σχέδιο «Αθηνά».

Tην τελική πρόταση του για το σχέδιο «Αθηνά» έδωσε απόψε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Η πρόταση αυτή θα παρουσιασθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Βουλή, προς τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει αύριο το τελικό σχέδιο, αυτό είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, ενώ θα συζητηθεί και κατά την παρουσίασή του στη Βουλή.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η "αναβάθμιση" των σπουδών και η ....... ισχυροποίηση των πτυχίων τους, όπως αναφέρει στην ειδική "ΕΝΤΥΠΗ" έκδοσή του για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ".
Πάντως, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ορισμένων καθηγητών, φοιτητών και σπουδαστών για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολών ή τμημάτων. Έτσι αύριο το μεσημέρι, στις 13.30, την ώρα δηλαδή που το σχέδιο θα συζητείται στη Βουλή, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο, το οποίο, υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει σπουδές και πτυχία.
Η πολυθρύλητη αυτονομία του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδας έλαβε τέλος. Παρέμεινα οι τρεις σχολές στο Αγρίνιο έρημες και απρόσωπος για την τιμή των όπλων! Και την διαχείριση των αντιδράσεων.
Το ΑΤΕΙ Μεσολογγίου υποβιβάζεται δια τις αλλαγής της ονομασίας. Μπαίνει σε μια φθίνουσα προοπτική αφού τα νησιά του Ιονίου κράτησαν προς το παρόν τα τμήματά τους αλλά και αυτά θα κινηθεί στη φθορά της οικονομικής ανέχειας που έφεραν τα μνημνόνια και στην εκπαίδευση. 
Το σχέδιο «Αθηνά» όπως το έδωσε το υπουργείο Παιδείας, αναλυτικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή