Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πιο φθηνό φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι

Κάθετη πτώση εμφανίζουν οι τιμές των περισσότερων προϊόντων που αποτελούν το βασικό μενού την Καθαρά Δευτέρα. Σε σχέση με πέρυσι οι τιμές εμφανίζονται μειωμένες και σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στα περισσότερα προϊόντα υπάρχει πτώση, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 23%, σε σύγκριση με το 2012. 
Αυξημένη ήταν η κίνηση κατά τη χθεσινή ημέρα στις κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι ιχθυέμποροι στη Βαρβάκειο αγορά και στο Καπάνι Θεσσαλονίκης έχουν ρίξει τις τιμές των σαρακοστιανών με τους καταναλωτές ωστόσο να είναι «σφιχτοί» στις αγορές τους και να μετρούν ακόμη και το τελευταίο ευρώ. Η πλειοψηφία του κόσμου αγοράζει τα άκρως απαραίτητα και οι περισσότεροι έχουν μειώσει κατά πολύ τις ποσότητες που αγοράζουν σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. 
Στα πιο πολλά προϊόντα οι τιμές έχουν μειωθεί ή κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, τα καλαμάρια είναι μειωμένα κατά 15% το κιλό (φρέσκα και κατεψυγμένα), η τιμή του φρέσκου χταποδιού καταγράφει πτώση 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχωρούν, επίσης, σε ένα ποσοστό του 25%, ενώ και τα μύδια είναι φθηνότερα κατά 17%.
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή