Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Με επιτυχία η παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ του Γ. Σαγώνα στην Αθήνα: «Τριχωνίδα»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2013, στο φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων στη στοά του βιβλίου, στην Αθήνα, από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε), το Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σαγώνα «Τριχωνίδα».
Το Ντοκιμαντέρ αναφέρεται στη λίμνη τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, που κάποτε την ονόμαζαν «πέλαγος», στο υπέροχο οικοσύστημά της, στη φύση και στο περιβάλλον της και στα μνημεία του πολιτισμού της.........
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ.
Και για το Ντοκιμαντέρ μίλησαν:
-Ο Γιάννης Καρύτσας, Γραμματέας της ΑΙΠΟΕ, συγγραφέας ο οποίος τόνισε ότι το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει στη μαγεία της Τριχωνίδος, καταγράφει την παραλίμνια βλάστηση, την πανίδα και χλωρίδα, που έχει στη λίμνη, και αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της, αλλά και την ιστορία της και το πολιτισμό που αναπτύχτηκε γύρω από αυτή.
-Η Ολυμπία Βικάτου, Δρ. Αρχαιολογίας Διευθύντρια της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και την εισήγηση της διάβασε ο Π. Κοντός. Η Ολυμπία Βικάτου αναφέρθηκε σε πολλά άγνωστα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους με μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τη λίμνη. Όπως: Λείψανα των τειχών της αρχαίας πόλης του Βουκατίου, καθώς και ερείπια βυζαντινών πύργων, το σημαντικό βυζαντινό μνημείο η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, το μοναστήρι του Βλοχού, η Μυρτιά με τα λουτρά και τον νερόμυλό της αλλά και τη Μονή Μυρτιάς, για το αρχαίο Θέρμο, με τις εντυπωσιακές στοές, ναούς, βάθρα ανδριάντων, δρόμους, κρήνες και πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, κ.α.
-Ο συγγραφέας – μαθηματικός – πτυχιούχος Πληροφορικής και δημιουργός του ντοκιμαντέρ Γιώργος Σαγώνας έκλεισε την εκδήλωση με ευχαριστίες στους παρευρισκόμενους και τους εισηγητές και τόνισε ότι η λίμνη τριχωνίδα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και όμορφους υδροβιότοπους της Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Τριχωνίδα» που ταξίδεψε νοερά τους καλεσμένους σε τόπο σπάνιο, στη λίμνη, στην ιστορία και στον πολιτισμό που αναπτύχθηκε γύρω από το «πέλαγος». 

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Γιώργο, συγχαρητήρια, μακάρι κι άλλοι να δείξουν τέτοια ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας...
    Βαγγέλης Χατζηαγάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή