Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-Α' ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ 
 Πάτρα, 7/2/2013
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776, aelmeahaias@yahoo.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας μαζί με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Π.Δ.Ε. Στην παράσταση το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ παρουσίασε όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχουν αυτά τα μέτρα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και ανέλυσε τις θέσεις του κλάδου μας, όπως έχουν εκφραστεί μέσα από τα συνδικαλιστικά του όργανα (ΟΛΜΕ –ΕΛΜΕ) και εκπαιδευτικά συνέδρια.
Όσον αφορά τις απαντήσεις του Περιφερειακού στα αιτήματά μας σας παραθέτουμε τα παρακάτω:
Για την αξιολόγηση μάς ζήτησε να περιμένουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης μεταξύ ΔΟΕ- ΟΛΜΕ – Υπουργείου. Θέση του είναι πως η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται από πάνω προς τα κάτω και όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε δομές. Τέλος παραδέχτηκε και ο ίδιος πως παρότι και η αυτοαξιολόγηση των σχολείων έγινε νόμος του κράτους, αυτή δεν προχώρησε, γιατί βρήκε απέναντί της τους εκπαιδευτικούς.
Για το νέο πειθαρχικό δίκαιο μάς ενημέρωσε πως έχει ζητήσει και εγγράφως αλλά και με την φυσική παρουσία του, να αλλάξει το πειθαρχικό για τους εκπαιδευτικούς και πως το Υπουργείο το βλέπει θετικά.
Για τις περιοχές μετάθεσης, συνέδεσε το θέμα με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, και τον νόμο 3848 (περί πλεονάζοντος προσωπικού). Είπε πως δεν είναι μέσα στις προθέσεις του η μετακίνηση εκπαιδευτικών εντός περιφερειακής εκπαιδευτικής ενότητας και συμφώνησε στην πρόταση της Α'  ΕΛΜΕ η απεικόνιση των κενών να γίνει σε ομάδες όμορων σχολείων, ώστε να μην τρέχουν οι εκπαιδευτικοί από περιοχή σε περιοχή για να συμπληρώσουν ωράριο, αλλά η συμπλήρωση να γίνεται σε διπλανά σχολεία.
Για τα κενά δήλωσε πως δεν υπάρχουν πιστώσεις και πως από την πλευρά του ασκεί πίεση προκειμένου να καλυφθούν έστω και τώρα.
Για συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, δήλωσε πως δεν προτείνει καμία μεταβολή στα σχολεία της Β/μιας.
Για την φημολογούμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου, δήλωσε πως δεν υπάρχει επί του παρόντος θέμα αύξησής του.
Για τη διοικητική υποστήριξη των σχολείων (γραμματειακή υποστήριξη), όσο δεν υπάρχουν Διοικητικοί υπάλληλοι οι γραμματείες θα στελεχώνονται με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι περισσεύουν.
Για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας ενημέρωσε για το πλαίσιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ώστε να λειτουργήσουν επιμορφωτικά προγράμματα.
Για τις μεταφορές των μαθητών παραδέχτηκε ότι είναι στον «αέρα» και εξέφρασε την ανησυχία του για τις νέες συμβάσεις που «θα τρέξουν» για την επόμενη σχολική χρονιά.
Για το σύστημα καταγραφής αδειών «Αθηνά». Διαμαρτυρηθήκαμε για την πίεση που ασκείται στους συναδέλφους προκειμένου να αιτιολογήσουν τη χρήση της κανονικής άδειας που δικαιούνται για σοβαρούς λόγους ανάγκης και μάλιστα σε σημείο που παραβιάζονται προσωπικά τους δεδομένα. Απάντησε πως θα δει τη νομοθεσία και μετά θα κάνει συστάσεις προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Για το κτιριακό πρότεινε την άσκηση από κοινού πίεσης προς την Αυτοδιοίκηση ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες ωρίμανσης των φακέλων των προς ένταξη σχολείων στο ΕΣΠΑ.
Για το Μουσικό σχολείο είπε πως πιέζει το Υπουργείο για την κάλυψη των κενών σε καθηγητές μουσικών οργάνων και πώς ενδεχομένως τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάλυψη «μερικών ωρών».Τέλος μας δήλωσε πώς δεν υπάρχει βούληση από την Πολιτεία για συρρίκνωση – μείωση των Μουσικών σχολείων.

Γενικά ο Περιφερειακός Διευθυντής προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός και σε ορισμένα σημεία δήλωσε πως συμφωνεί με τα αιτήματά μας. Η πραγματικότητα βέβαια, συνάδελφοι, δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό, το αντίθετο μάλιστα. Η συσπείρωση στο Σωματείο και οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από μέρους μας είναι ο μόνος δρόμος για να δοθεί διέξοδος από τη δυσχερή θέση που έχουμε περιέλθει τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το δημόσιο σχολείο και η χώρα συνολικά.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος                  Ψαρράς Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή