Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η Β' ΕΛΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας «καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για τον εμπαιγμό που υφίστανται από την αρχή της σχολικής χρονιάς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου αλλά και όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας»
Η Β ΕΛΜΕ στην σχετική ανακοίνωση της, κάνει λόγο για εμπαιγμό που φαίνεται πως δεν έχει όρια.
Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το Υπουργείο με έγγραφο του της 7ης Ιανουαρίου αποφάσισε να διαθέσει για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου 30 (τριάντα) ώρες εβδομαδιαίως για την πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού μουσικών ειδικοτήτων όταν το έλλειμμα των ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως ανέρχεται σε ......
568. Αυτές οι ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάψει να υποβαθμίζει και να απαξιώνει με τις αποφάσεις του τα Μουσικά Σχολεία οδηγώντας τα στη συρρίκνωση και μεθοδευμένα στην κατάργησή τους και απαιτούμε:
1. Να καλυφθούν όλα τα κενά Μουσικών Ειδικοτήτων αλλά και Γενικής Παιδείας, όπου υπάρχουν, με προσλήψεις Μονίμων Εκπ/κών.
2. Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών. Συντασσόμαστε με το αίτημα της Ένωσης Γονέων για τροποποίηση της Κ.Υ.Α. ώστε τα Μουσικά Σχολεία να συμπεριληφθούν ως υπερτοπικά Σχολεία, μαζί με τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν, χωρίς τους περιορισμούς της απόστασης από την σχολική μονάδα.
Τέλος δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματισθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο για την Τετάρτη 30/1/2013 ημέρα των τριών Ιεραρχών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή