Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δημόσιο: Προσωρινή σύνταξη 50% του μισθού, έως την πλήρη

Το 50% του βασικού μισθού και των επιδομάτων τους έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πλήρη σύνταξη, θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό θα προβλέπει το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών», το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την προσεχή .... Δευτέρα και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση επιχειρώντας να λύσει το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται σήμερα στην απονομή των συντάξεων στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι, όπως επιβεβαιώθηκε και από ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού προς τους Φ. Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και Ν. Τσούκαλη, Δ. Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ), με τη ρύθμιση συμφωνούν και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μετά το κύμα των μαζικών αποχωρήσεων λόγω περικοπών και μνημονίων, η λίστα αναμονής φτάνει μέχρι και τους 12 μήνες, ενώ εάν πρόκειται για διαδοχική ασφάλιση η αναμονή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να περιμένουν στην «ουρά» δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με το ΓΛΚ, οι αιτήσεις συνταξιοδότησεις το 2009 έφτασαν τις 15.298, το 2010 υπερδιπλασιάστηκαν και έφτασαν τις 33.928 και το 2011 υποχώρησαν στις 28.480. Για το 2012, όπως εκτιμάται, υπερέβησαν και πάλι τις 30.000 αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή