Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Καμπανάκι κινδύνου για την αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

Ανησυχία επικρατεί σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, εξαιτίας της αύξησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού και φυσικού αερίου, αλλά και της υποκατάστασης του πετρελαίου θέρμανσης από θερμαντικά σώματα, που λειτουργούν με ηλεκτρικό.
Έπειτα από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, που απέτρεψε τους πολίτες από την αγορά πετρελαίου, οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά σώματα, που είναι η πλέον άμεση λύση για την αντιμετώπιση της παγωνιάς.
Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού, τουλάχιστον από τις 3 το απόγευμα έως τις 8-9 το βράδυ. Έτσι,........ την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, από τις 4 το απόγευμα και μετά, η κατανάλωση κινείτο ανοδικά πάνω από τα 7.000 μεγαβάτ, με πρόβλεψη τα 8.500 μεγαβάτ στις 8 το βράδυ.
Η κατανάλωση αυτή δεν είναι υπερβολική και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να προκαλέσει ανησυχία, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί καταναλώσεις πάνω από 10.000 μεγαβάτ.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως ακόμη και η μικρή αυτή αύξηση της κατανάλωσης, δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις λιγνιτικές μονάδες, η προσφορά των οποίων στο σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει ορισμένα όρια, λόγω της παλαιότητας των μονάδων και της χαμηλής ποιότητας λιγνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή