Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον πρωθυπουργό…

Από τον Κωνσταντίνο Π. Κουλούρη
Ομότιμο Καθηγητή ΤΕΙ

Προς τον Πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά

Κύριε Σαμαρά,
επί τέλους τελειώσαμε με την εκκρεμότητα της έγκρισης του μεγάλου δανείου των 52,5 δις Ευρώ, της βαθιάς ανάσας για την Ελληνική Οικονομία που θα μας «σώσει», με τον αγώνα και την προσπάθεια της τρόικας των κομμάτων που ευχαριστήσατε ονομαστικά στα σχόλιά σας και των Βουλευτών σας που ψήφισαν τα πρωτοφανή, σκληρά, απάνθρωπα μέτρα που θα εντείνουν την επερχόμενη και επικρατούσα διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Δεν ....
ευχαριστήσατε όμως τους πολίτες για τις θυσίες τους και ανέχονται ακόμα την άνευ όρων παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας όπως οι κατακτητές μας σας επέβαλαν και αποδεχθήκατε.
Χωρίς αμφιβολία, δεν ενοχλούνται γι αυτό οι «πεινασμένοι» που ψάχνουν στα σκουπίδια για μια μπουκιά φαγητό, οι «απογοητευμένοι-εξαθλιωμένοι» που αυτοκτονούν κατά δεκάδες (γνωστές και «άγνωστες περιπτώσεις) και τους κρύβετε (με εντολή θεσμικών οργάνων και συμβολή ξεπουλημένων ΜΜΕ) , οι άστεγοι που ψάχνουν για την «ασφαλή» θεσούλα που θα τους εξασφαλίσει για μια ακόμα σκληρή νύχτα την εγκατάσταση του χαρτόκουτου και των και των βρώμικων-φτωχικών σκεπασμάτων τους.
Αυτούς κε Σαμαρά, αλλά και τους ανέργους που κοντεύουν το 1,5 εκατ. και έγιναν περισσότεροι από τους εργαζόμενους, με καταστροφικά αποτελέσματα στη λειτουργία των ασφαλιστικών Ταμείων που διαλύονται μαζί με την Παιδεία και το σύστημα υγείας,, αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες που δεν έφτασαν ακόμα στο έσχατο όριο του εξευτελισμού που τους «εξασφαλίσατε»αλλά ΔΕΝ τους ευχαριστήσατε!!!
Αυτούς κε Σαμαρά, που αγωνιούν κάθε φορά που ακούνε ότι οι εντολείς- κατακτητές μας «επιστρέφουν» για να δώσουν εντολές να υποταχθείτε και να εφαρμόσετε μέτρα προκειμένου να σας καταθέσουν και την επόμενη «δόση της δόσης»… Φυσικά δεν γράφω «μας» επειδή εμείς οι απλοί Έλληνες μόνο πληρώνουμε για τις υποχρεώσεις που δημιούργησε το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπείτε και ηγείστε, για να ξεπληρώσει τις δανειακές «υποχρεώσεις», να «σώσει» τις Τράπεζες και να παρατείνει τα εξωπραγματικά προνόμια των Βουλευτών που αποφασίζουν για τον εαυτό τους και τους παρατρεχάμενους.
Λοιπόν συγκεκριμένα, τώρα που έχετε χρόνο να ασχοληθείτε:
α. Αναλάβετε να «δημοσιεύσετε» αμέσως τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό της Βουλής και της Προεδρίας της Δημοκρατίας (ΟΛΑ τα οικονομικά στοιχεία) από το 1974 ή έστω τα τελευταία 10 χρόνια (από το 2001)και μετά αφού μέχρι σήμερα εμφανίζονται περιέργως ως απόρρητα και μυστικά για μια «εικονική δημοκρατία» που περηφανεύονται και μια ανύπαρκτη διαφάνεια.
β. μειώστε αμέσως τον αριθμό των Βουλευτών σε 200.Το Σύνταγμα το επιτρέπει και δεν απαιτείται παρά μόνο απλός Νόμος, μπορεί να είναι και πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά το πρότυπο της Δικτατορικής διακυβέρνησης που τόσο «ηρωικά» χρησιμοποιήσατε πρόσφατα (κατ εντολή και των κατακτητών) για να επιβάλετε τα σκληρά μέτρα σε βάρος των πολιτών ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ και χωρίς διάλογο και επειδή δεν εκβιάζεστε όπως φιλάρεσκα διακηρύσσετε από ισχυρά λόμπυ και ομάδες (προφανώς ούτε τα Βουλευτικά).
γ. καταργήστε, το πλέγμα Νόμων της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, γκρεμίστε είναι η σωστή έκφραση αν έχετε την λεβεντιά και την ευθύνη που επικαλείστε αυτάρεσκα. Τους Νόμους που έστησε με «αριστοτεχνικό» τρόπο ο «συνεταίρος» σας, σήμερα αρχηγός του αδελφού κόμματος στην τριμερή εξουσία του δωσιλογισμού και της υποταγής. Ο «μοναδικός» νομικός που ξεπλένει με νομικίστικα τερτίπια και Νόμους και «παραδίδει» ενόχους, λευκούς νόμιμα (όχι ηθικά) όσους κάνουν «βρώμικες» πράξεις, πολιτικοί ή Τραπεζίτες…
Το τρίδυμο της κατοχής που παρέδωσε την Πατρίδα δεμένη χειροπόδαρα στους «ειρηνικούς» κατακτητές χωρίς να ψιθυρίσουν έστω ένα ΟΧΙ όπως τότε ο Πρωθυπουργός του ΄40 απέναντι στον πολεμικό γίγαντα που ζητούσε την παράδοση. Είναι αλήθεια ότι και τότε μέσα στην κατοχή, πολλοί Έλληνες υπέμειναν σιωπηλά ανάλογες καταστάσεις των κατακτητών, την πείνα, την αρπαγή των περιουσιών για ένα κομμάτι ψωμί, για ένα ντενεκέ λάδι…την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, τα υποχρεωτικά δάνεια, την αρπαγή φυσικών πόρων, την προδοσία και τους καταδότες σε βάρος όσων αντιδρούσαν και την επιβολή «μέτρων για όλους» όταν «μερικοί» έφταιγαν (εν προκειμένω ο αρμόδιος Υπουργός και η Κυβέρνηση σας) για τους υπό απόλυση κατάδικους σε ενέργεια Υπαλλήλους του Δημοσίου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
η Ιστορία καταγράφει με καθυστέρηση αλλά οι πράξεις για να είναι Ιστορικές, ηρωικές, λεβέντικες πρέπει να γίνονται στην ώρα τους. Αλλιώς να μην παραξενεύεστε που οι απλοί άνθρωποι σας υποχρεώνουν να ζείτε μέσα σε χρυσά-ασφαλή κλουβιά, να κινήστε με «οχυρωμένα» αυτοκίνητα και να χρειάζεστε δεκάδες φύλακες για να σας «προφυλάσσουν», να σας σώσουν από τις «αυθόρμητες εκδηλώσεις λατρείας» των πολιτών!!!
Αν τολμάτε δοκιμάστε να «ακούσετε» σε πρώτο πρόσωπο την άποψη τους για τις πράξεις σας και πόσο τους πείθετε για να «σιωπήσουν» με τα σκληρά-βάρβαρα μέτρα επιβολής που τους επιβάλλετε.

Παλ. Φάληρο 15/12/2012
Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή