Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο καθ. Λαπαβίτσας στο CNBC: Η Ελλάδα δεν θα είναι στο ευρώ το 2013

Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη το 2013, εκτιμά ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής του Πανεπιστημίου SOAS στο Λονδίνο.

Μιλώντας στο CNBC ο γνωστός καθηγητής δήλωσε ότι θα τον εντυπωσίαζε να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης το 2013 και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα «τέρας από το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. 
Η διαγραφή χρέους, που είναι απολύτως απαραίτητη, είναι πλέον πολύ πιο πολύπλοκη» και προέβλεψε ότι τελικώς η χώρα δεν θα διασωθεί, παρά τις προσπάθειες.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί την ευρωπειθαρχία» είπε και ..........
συμπλήρωσε: «Πρέπει να βγει εκτός ευρωζώνης για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», ενώ σημείωσε ότι τα νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να επαναφέρουν την εγχώρια οικονομία σε τροχιά.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε ισχυρή ύφεση και σε πολιτικές και κοινωνικές ταραχές, εκτός εάν βγούμε από το ευρώ.
Ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και όχι το έλλειμμα, σημειώνοντας ότι μετά από 2,5 χρόνια διάσωσης το χρέος έχει αυξηθεί και η σύνθεσή του έχει αλλάξει, ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα.
L1 από ie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή