Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Στημένη» η φωτογραφία με την αλβανική σημαία καταγγέλλουν γονείς στη Λευκάδα

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η ιστορία με την δίωξη κατά των δύο νηπιαγωγών που ανακινήθηκε έπειτα από διαμαρτυρία γονέα και παρέμβαση της Χρυσής Αυγής με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να τονίζει ότι η φωτογραφία για την οποία ξέσπασε σάλος δεν έχει καν τραβηχτεί στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σύμφωνα με τους γονείς του 1ου νηπιαγωγείου Νυδρίου Λευκάδος η ιστορία ήρθε στο φως έπειτα από ανώνυμα καταγγελία άγνωστου γονέα και, εν συνεχεία, συγκεκριμένος πολιτικός χώρος εκμεταλλεύτηκε το χαμό που προκλήθηκε, ενώ καλούν το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «η γιορτή έγινε και για τα δύο τμήματα μαζί στην μία αίθουσα. Η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη για την αίθουσα που λέει ο ευαίσθητος και Ελληναράς δήθεν γονέας, ότι υπήρχε αναρτημένη σημαία άλλου κράτους! Στις φωτογραφίες, που δίνουμε στη δημοσιότητα φαίνεται ότι το σκηνικό της ειρήνης (μάλλον άγνωστα σύμβολα είναι για μερικούς) ίσως να επιθυμούσαν σύμβολα που παραπέμπουν στους χθεσινούς και σημερινούς κατακτητές της χώρας μας...».
Καλούν, ακόμη, το υπουργείο Παιδείας «να παρέμβει καταλυτικά προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων μας για να επανέρθει η ηρεμία στη περιοχή μας και ορισμένοι να καταλάβουν ότι το ....
σχολείο έχει παιδαγωγικούς κανόνες και όλα τα παιδιά είναι ίσα μεταξύ τους» και ζητούν από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας να σταματήσει τις διώξεις των νηπιαγωγών.
Οι γονείς έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την επίμαχη γιορτή υπογραμμίζοντας «μέχρι τώρα δεν τις είχαμε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, διότι αυτές τραβήχτηκαν για ενθύμιο των παιδιών μας και όχι να αποδείξουμε σε κάποιους ότι είμαστε Έλληνες! Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις δασκάλες των παιδιών μας στους λύκους να τις κατασπαράξουν».
Μετά την έκταση που πήρε η ιστορία ήταν αναπόφευκτο να φτάσει και μέχρι τα έδρανα της Βουλής με εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αμανατίδης, Κανελοπούλου κ.α) να υποβάλλουν ερώτηση στον υπουργό παιδείας και να καταγγέλλουν ότι το ζήτημα ανακινήθηκα από τοπικούς ακροδεξιούς κύκλους που έφτασαν στο σημείο να στείλουν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής για να ασχοληθεί επμελώς με το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή