Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Όλα τα εκλογικά αποτελέσματα Αχαίας 2012: Για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας και ΚΥΣΔΕ, με σταυροδοσίες και Δελτίο Τύπου της ΕΑΚ-ΠΥΣΔΕ Αχαϊας

Δελτίο Τύπου της Ενιαίας Αγωνιστικής Κίνησης για το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας
Το μήνυμα της αντίστασης εκφράστηκε από τους καθηγητές στις εκλογές των ΥΣ εκκωφαντικά

(Τα αποτελέσματα στο τέλος του Δελτίου Τύπου)
Η εκλογική ανατροπή στην Αχαΐα, τη Δυτ. Ελλάδα και σε όλη τη χώρα να μετατραπεί σε φωτιά που θα κάψει τις τροικανές πολιτικές και να οδηγήσει στο δρόμο της ανατροπής.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τις συναδέλφισσες και συναδέλφους που εμπιστεύτηκαν τα ψηφοδέλτια της Ενιαίας Αγωνιστικής Κίνησης και της Συμμαχίας δίνοντας έτσι τη δική τους απάντηση στη μεγάλη επίθεση που γίνεται στο δημόσιο σχολείο και σε όλα τα δημόσια αγαθά.
Στις πρώτες πανελλαδικές εκλογές σε χώρους εργαζομένων σε σύνολο 165.000 περίπου εκπαιδευτικών (καθηγητών και δασκάλων) αποδεικνύεται περίτρανα η......
ρευστοποίηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων που αποτέλεσαν το μακρύ χέρι του απερχόμενου δικκοματισμού της μεταπολίτευσης. Πρώτη η ΠΑΣΚ που ακολουθεί την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και δεύτερη η ΔΑΚΕ που ακολουθεί τη ΝΔ βαίνουν προς το τέλος τους. Η ΔΑΚΕ καθυστερεί όσο καθυστερεί και η συρρίκνωση της ΝΔ.
Στην Αχαΐα η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση των καθηγητών εξασφάλισε τη θετική ψήφο των συναδέλφων φτάνοντας στο 43,6%, από 28,25 προ διετίας, ενώ αντίστοιχα η Συμμαχία των Εν. Αγων. Κινήσεων Δυτ. Ελλάδας έφτασε στο 45,21%, από 29,88 προ διετίας.
Για πρώτη φορά πανελλαδικά σε επίπεδο ΚΥΣΔΕ (Υπουργείο) αποκαθηλώνεται η ΠΑΣΚ περνώντας στην 4η θέση και τρίζει η θέση της ΔΑΚΕ δίνοντας τον πρώτο λόγο στις δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστεράς.
Ταυτόχρονα μας χαροποιεί το γεγονός ότι οι συνάδελφοι/-σσες υπέδειξαν και με την σταυροδοσία τους την έννοια του συλλογικού αιρετού που προσπαθούμε να πραγματώσουμε:
1) Η δυάδα των εκπροσώπων μας στο νέο ΠΥΣΔΕ (Παν. Μπούρδαλας και Αγγ. Μπουμπούλης) δεν είχαν αφύσικη σταυροδοσία, που θα ήταν δείγμα πελατειακών σχέσεων. Αντίθετα η σταυροδοσία δείχνει δημοκρατική και συλλογική διασπορά.
2) Πάνω από το 15% των ψηφοδελτίων ήταν ασταύρωτα, δείγμα και του προηγούμενου, αλλά και των λογικών επιφυλάξεων για τα πιο δύσκολα που ετοιμάζονται από τις τροϊκανές πολιτικές.
Εμείς ξέρουμε τι οφείλουμε να κάνουμε: Να δώσουμε πολύ περισσότερο χώρο στην ανάπτυξη της άμεσης δημοκρατίας στους χώρους εργασίας (σχολεία), να αντιστρέψουμε την ατομική μιζέρια σε κινηματική δράση, να πολεμήσουμε τις πελατειακές σχέσεις πλήρως στα ΥΣ (όσον μας αφορά) και να συντονίσουμε τους καθηγητές, τους αιρετούς με το συνδικάτο με πολυποίκιλες μορφές συλλογικής δράσης. Μόνο μ’ αυτό το πνεύμα θα βοηθήσουμε στον συντονισμό των πολλών που μέσα από επίπονους αγώνες θα δώσουν διέξοδο στο λαϊκό κίνημα να ανοίξει δρόμους ανατροπής και στο επίπεδο χώρας και όχι μόνο.
Η εκλογική αυτή ανατροπή μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή για δημοκρατική ανατροπή στο σάπιο πολιτικό σύστημα και να ανοίξει τη μεγάλη χαραμάδα στην ελπίδα. Επόμενο βήμα η εκλογική ανατροπή στα πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ) και στην συλλογική συγκρότηση στα σχολεία. Όσα αναδείξαμε προεκλογικά οφείλουμε να τα πραγματώσουμε ακόμα καλύτερα.

Πάτρα 7-11-2012,

Μέρα μεγάλης γενικής απεργίας και κινητοποιήσεων υπέρ της ζωής και ενάντια στις πολιτική και την κυριαρχία της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας

- Αποτελέσματα ΠΥΣΔΕ Αχαϊας: 12-11-06_PYSDE_ACH

- Αποτελέσματα ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας συγκεντρωτικά και όλη η ΣταυροδοσίαApysdePDEDE (1)

- Αποτελέσματα ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας από Αχαία: 121106_APYSDE_ach

- Σταυροδοσία για ΠΥΣΔΕ Αχαίας και ΚΥΣΔΕ από Αχαια: STAVROI_PYSDE_KYSDE_Ach

- Αποτελέσματα ΚΥΣΔΕ Αχαιας: 121106_KYSDE_ach

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή