Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή SOS του διευθυντή του 2ου Γ.Ε.Λ. Αγρινίου – Κινδυνεύει η ασφάλεια και η υγιεινή των μαθητών – Γίνονται μαθήματα στους διαδρόμους και στα αίθρια

Τον κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών του 2ου Γ.Ε.Λ Αγρινίου εξαιτίας της συσσώρευσης μεγαλύτερου αριθμού μαθητών από αυτόν που μπορεί να δεχθεί το συγκεκριμένο λύκειο επισημαίνει σε επιστολή του προς τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ο διευθυντής κ. Σπύρος Παπαθανασίου. 

Χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει τα εξής: ....
«Στο 2ο Γ.Ε.Λ. Αγρινίου τη σχολική χρονιά 2012 – 2013 φοιτούν 486 μαθητές κατανεμημένοι σε 17 τμήματα γενικής παιδείας. Το διδακτήριο του σχολείου από την κατασκευή του διαθέτει 10 αίθουσες διδασκαλίας και 2 οι οποίες έχουν διαμορφωθεί σε εργαστήρια. Έκτοτε, στη διάρκεια των χρόνων για να χωρέσει ο αυξανόμενος μαθητικός πληθυσμός αίθρια έγιναν αίθουσες, διάδρομοι έκλεισαν για να στεγάσουν τμήματα, χώρος χωρίς φυσικό φωτισμό και αερισμό φιλοξενεί τμήμα μαθητών. 

Για την ασφάλεια του πλήθους των μαθητών και την υγιεινή τους, όταν σε κτήριο με προδιαγραφές 300 – 350 μαθητών στοιβάζονται περίπου 500, ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου εκφράζει την ανησυχία του, είναι διατεθειμένος απευθυνόμενος στις αρμόδιες υπηρεσίες να το ελέγξει.» 

Ο κ. Παπαθανασίου στην ίδια του επιστολή κάνει λόγο για την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης σχολικής μονάδας στην Ανατολική πλευρά της πόλης του Αγρινίου, μεταξύ του 1ου και του 2ου Γ.Ε.Λ. όπου το συγκεκριμένο λύκειο θα απορροφήσει μαθητές από τα κεντρικά λύκεια της πόλης, ο αριθμός των οποίων θα εξορθολογιστεί.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή