Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

24 Οκτωβρίου Εκλογές για ΣΙ στο Πανεπιστημίου Αιγαίου: 
Αγωνιζόμαστε για τη ματαίωσή τους! 
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τη στήριξη της Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), επιχειρεί μια τεράστια επίθεση στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων, 
τη στιγμή που οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατώνται και συρρικνώνονται, τη στιγμή που επιχειρείται η ολοκλήρωση της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας,
τη στιγμή που τα πανεπιστήμια, ιδιαίτερα τα περιφερειακά, οδηγούνται στην πλήρη αδυναμία λειτουργίας, με τη μη χορήγηση πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες και την αδιοριστία των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, και τη συρρίκνωση.... με το «σχέδιο Αθηνά», ]τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας αγωνίζεται για τη μη εφαρμογή και την κατάργηση των νέων νόμων 4009 και 4076, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιλέγουν την εφαρμογή των Ν. 4009 και 4076 προκηρύσσοντας εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος στις 24 Οκτωβρίου παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας. 
 Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε καλέσει την πρυτανεία να μην προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών για το ΣΙ και να μην εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου που αν υλοποιηθούν θα διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση. 

Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αιγαίου έδωσε την απάντησή της στις εκλογές για τα Συμβούλια Ιδρύματος που είχαν προκηρυχθεί για τις 29 Φεβρουαρίου. Στον ίδιο δρόμο θα κινηθεί και τώρα. Μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζομένους στο πανεπιστήμιο θα αγωνιστούμε για τη ματαίωση των εκλογών για τα ΣΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή