Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΣΔΕ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - «Στο χέρι μας είναι η εκλογή "αιρετικών" αιρετών»

Οι εκπαιδευτικοί έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον αρκεί να το αποφασίσουν ξανά! 

Εκλογές για Υ. Σ. 7 Νοέμβρη 

- Παλεύουμε για Υ.Σ με αξιοκρατία χωρίς αυθαιρεσίες, κομματικά ρουσφέτια, αδικίες και με αδιαφάνεια.
- Διεκδικούμε εκλογή αιρετών αγωνιστών ανυπότακτων με κινηματική λογική και πρακτική, με στήριξη των συλλογικών δικαιωμάτων και όχι (χάριν ή δήθεν) ατομικών εξυπηρετήσεων.
- Mε αντίσταση στα όποια φαινόμενα αυθαιρεσιών και αδιαφάνειας όλης της διοικητικής και εργοδοτικής πυραμίδας και με προτάσεις τόσο στο Υ. Σ., όσο και στο σωματείο (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ). 
Συναδέφισσες, -οι 
Η ταυτόχρονες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι οι πρώτες μαζικές εκλογές σε χώρο εργαζομένων μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη και συμπίπτουν με την 3ηφάση της επίθεσης του Κεφαλαίου, της Τρόικας και των πολιτικών και μη υπηρετών της. Η εσωτερική τρόικα έχει ήδη απονομιμοποιηθεί και αυτοεξεφτελισθεί στα μάτια του χειμαζόμενου λαού, ανεξάρτητα από τις αδυναμίες και αντιφάσεις του λαϊκού κινήματος και του όλου αντιπολιτευτικού πολιτικού συστήματος. Γι’ αυτό εκπέμπουν ταυτόχρονα, ενιαία και αδιαίρετα και συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα. 

Ένα ευρύ πολιτικό πλαίσιο κυκλοφορεί στο κείμενο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Δ.Ε., με την διαφορετική οπτική των επιμέρους συμμετοχών τόσο των ανεξάρτητων, όσο και των μελών των κατά τόπους σχημάτων, αλλά και στα πλαίσια των παρατάξεων για το ΚΥΣΔΕ στα οποία συμμετέχουν πολλοί από μας. Έτσι σ’ αυτό το προγραμματικό κείμενο θέτουμε συνοπτικά τι διακυβεύεται στα νέα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τόσο στο.........
βαθμό που δε θάχουμε ανατρέψει την τροϊκανή πολιτική, όσο και για να βοηθήσουμε στην ανατροπής της. Στη φάση αυτή ο κόσμος του κεφαλαίου επιτίθεται με αφορμή τη δομική του κρίση επικαλούμενος τα χρέη, τα γεωοικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντά του, ενάντια στον κόσμο της εργασίας, τα δημόσια αγαθά, τις λαϊκές κατακτήσεις και τις φτωχότερες χώρες. 



Ειδικά για το δημόσιο οι κατακτητές της χώρας μας έχουν επεξεργασθεί ολόκληρο σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει και το δημόσιο σχολείο. Με επί πλέον εργαλείο τις αντιφάσεις, το κόστος, τον ανορθολογισμό της προηγούμενης περιόδου, τη χειρότερη μορφή αξιολόγησης (αγγλοσαξονική-τιμωρητική), τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων μακριά από εκπαιδευτικές ή γεωγραφικές ανάγκες, το μισθολόγιο-βαθμολόγιο με την μισθολογική καθήλωση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, τις απλήρωτες διπλές ειδικότητες και τις εφεδρείες - απολύσεις, κλπ 


… σχεδιάζουν να επιτεθούν με πολλαπλές συνέπειες: 
- Στο διδακτικό ωράριο, στις αναθέσεις, τις διαθέσεις, τις μετακινήσεις χωρίς όριο και κανόνες. 
- Στη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων (πίεση για συγχωνεύσεις σχολείων, τμημάτων) και των μόνιμων διορισμών, και στην ευρεία μείωση αναπληρωτών, στους εκβιασμούς για τη συνταξιοδότηση. 
- Σε παράλογες μετακινήσεις των 7 κοινών ειδικοτήτων μεταξύ α/βάθμιας και β/βάθμιας, σε βίαιες μετακινήσεις ακόμη και πέραν του Νομού. 
- Στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση στην ΤΕΕ δε φαίνεται να προκρίνεται η ενιαιοποίηση της στο Υπ. Παιδείας με τους άλλους φορείς παροχής τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά η διάσπαση ακόμη περισσότερο απ' ότι ισχύει σήμερα και μορφές αυτοδιοικητικής ιδιωτικοποίησης μέσω ΣΔΙΤ που οδηγεί σε εκβιαστικές μετατάξεις σε πλεονάζουσες ειδικότητες κατά το παράδειγμα των ξενόγλωσσων. 
- Κατάργηση των οργανικών θέσεων και πιθανά την υπαγωγή μας σε φτωχές αυτοδιοικητικές δομές. Θα φτιάχνουν προγράμματα εκπαίδευσης οι σχολικές επιτροπές αναλογα με τα χρήματα που διαθέτουν ή τους χορηγούς! 
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενωτική παλλαϊκή συσπείρωση με κινηματική λογική στην κατεύθυνση: 
- Στήριξη του δημόσιου σχολείου στην λογική της ενιαιοποίησης με αύξηση των οργανικών θέσεων με πολλούς τρόπους (π.χ. δημιουργία ομαδοποιημένων κλάδων, οργανικές ανά συγκρότημα σχολείων κλπ, οργανικές στην α/βάθμια σε ΠΕ05, ΠΕ19-20, κλπ). Γιατί κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος για το που μπορεί να βρεθεί αύριο (ακόμα και αν τώρα έχει οργανική)... 
- Ενιαίοι & διαχρονικοί κανόνες σε μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, διαθέσεις. Μακριά από λογικές ατομικών ή συντεχνιακών ρουσφετιών, αδιαφάνειας και ημετερισμού. Καταγγελία αυθαιρεσιών, εκβιασμών, ρουσφετιών και αδιαφάνειας. 
- Κινηματική και διεκδικητική αλληλεπίδραση αιρετών, ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ, σχολείων και ειδικοτήτων με στόχο την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και χωρίς φίλτρα άμεσης προαγωγής σε επόμενους βαθμούς μέχρι την κατάργηση του βαθμολόγιου. 
- Συχνή εναλλαγή των αιρετών και συλλογική λειτουργία (συλλογικός αιρετός) και στενή συνεργασία με το σωματείο και τα σχολεία (καλό είναι να υπάρχουν αντιπρόσωποι ανά σχολεία για αλληλεπίδραση και με τους αιρετούς). 
- Συχνή δημόσια πολλαπλή ενημέρωση. Να μην μετατρέπεται το δικαίωμα των συναδέλφων σε ρουσφέτι (ειδικά όταν υπάρχουν μόρια), αλλά αντίθετα να μετασχηματίζεται το συλλογικό δικαίωμα σε συλλογική δράση και διεκδίκηση. καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν ανά ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ και να δημιουργηθεί "ανοιχτή αμφίδρομη γραμμή" του ΣΥΛΛΟΓΟΥ με τον αιρετό (αιρετούς μας) στα Υ. Σ. 
Στις 7/11/2012 στηρίζουμε και ψηφίζουμε για συλλογικούς, κινηματικούς αιρετικούς αιρετούς στα Υ.Σ. 
Ψηφίζουμε ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 
Κώστας Κορδάτος 
Υποψήφιος αιρετός ΚΥΣΔΕ
Πρόεδρος ΠΕΤΕΕΜ
Μέλος Δ.Σ. Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή