Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτουν οι Γονείς…

Η γενική συνέλευση των μελών της ένωσης γονέων και κηδεμόνων, που συνήλθε στις 12/9/2012, με μοναδικό θέμα συζήτησης το κτηριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ του Δήμου Ναυπακτίας, ύστερα από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών, αποφάσισε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου σε σχέση με τις παραλείψεις, ελλείψεις και ενέργειες που αφορούν την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος και περιγράφεται στην έκθεση ελέγχου.
Απόφαση γενικής συνέλευσης τακτικών μελών της ένωσης γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Ναυπακτίας, για το κτηριακό ζήτημα του 2ου Γυμνασίου – 2ου ΓΕΛ.
Η γενική συνέλευση των μελών της ένωσης γονέων και κηδεμόνων, που συνήλθε στις 12/9/2012, με μοναδικό θέμα συζήτησης το κτηριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ του Δήμου Ναυπακτίας, ύστερα από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών, αποφάσισε τα εξής:
Α. Την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου σε σχέση με παραλείψεις, ελλείψεις και ενέργειες που αφορούν την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος και περιγράφεται στην έκθεση ελέγχου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7.8.2011 από κλιμάκιο του ΟΣΚ. Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη έκθεση προέκυψαν ευρήματα που οδηγούσαν στην εκτίμηση ότι «το κτίριο δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί έως ότου γίνει αποκατάσταση των βλαβών της τοιχοποιίας … και προτείνεται να προγραμματιστεί στο άμεσο μέλλον η καθολική αποκατάσταση των βλαβών ….». Το σχετικό έγγραφο περιήλθε σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου κ. Σταυρόπουλου στην Υπηρεσία 22.8.2012.
Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα.
Α1. Αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να κατατεθεί σε συνεργασία με το Δήμο μηνυτήριος αναφορά κατά παντός υπευθύνου σε σχέση με παραλείψεις, ελλείψεις και ενέργειες σχετικά με την κατασκευή, παράδοση και παραλαβή του σχολικού συγκροτήματος από το χρόνο της ανέγερσής του έως και σήμερα.
· Σχετικά με την λειτουργία των σχολείων αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Όπως διατυπώθηκε και εγγράφως στις συνεδριάσεις της Δ.Ε.Π. (4.9.2012, 28.8.2012) πάγια θέση της Ένωσης είναι ότι όλα τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν σε πρωινή βάρδια για λόγους παιδαγωγικούς και κοινωνικούς διασφαλίζοντας την ισότιμη μεταχείριση των παιδιών.
· Σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5.9.2012 αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1. Στην απόφαση δεν αντιμετωπίζονται θέματα υγιεινής, ασφάλειας και πληρότητας των εγκαταστάσεων του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου. Η συνέλευση ζητά να γίνει έλεγχος του συγκροτήματος από την υγειονομική υπηρεσία, για την κατάσταση υγιεινής του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμν.- Λυκ.
Για την προστασία των παιδιών από λοιμώξεις κ.τ.λ. η γενική συνέλευση ζητά από τους αρμόδιους την έναρξη της απογευματινής βάρδιας το νωρίτερο στις 3:15μμ.
Ο Δήμος θα πρέπει τάχιστα να προχωρήσει στα απαιτούμενα για την εξασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών, σύμφωνα με έγγραφο που έχει περιέλθει ες γνώση του από το Φεβρουάριο του 2012, από την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου. (Έγγραφο 1ου Γυμν. 2/2/2012 αρ. πρ.83)
2. Επειδή είναι αόριστη, αντιφατική και ασαφής όσο αναφορά την αλληλουχία των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην μόνιμη λύση του προβλήματος. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε οποιαδήποτε λύση (προσωρινού χαρακτήρα) χωρίς την συνοδεία αντίστοιχων δεσμευτικών εγγράφων. Οι έγγραφες αυτές δεσμεύσεις ζητούμε να είναι στην διάθεση της Ένωσης Γονέων μέχρι της 16.9.2012.
Ζητούμε την ταυτόχρονη προκήρυξη διαγωνισμών, τόσο για την εκμίσθωση κατάλληλου κτηρίου για τη στέγαση των μαθητών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΣΚ, όσο και την εξεύρεση προκατασκευασμένων αιθουσών (είτε με παραχώρηση από τον οργανισμό , είτε με αγορά απευθείας από το Δήμο), καθώς και του κατάλληλου χώρου στον οποίο αυτές θα τοποθετηθούν.
Οι διαδικασίες αυτές θα έπρεπε να ήδη δρομολογηθεί από την χρονική στιγμή που έγινε γνωστό το μέγεθος του προβλήματος.
3. Ζητούμε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, έως την Κυριακή 16/9/2012, για να συζητηθεί το κτηριακό πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τόσο των εμπλεκομένων σχολείων, όσο και της ένωσης γονέων.
4. Ζητούμε να λάβουν θέση για το πρόβλημα που έχει προκύψει, τόσο η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο και τα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας, Εσωτερικών, κ.τ.λ.) και να αντιμετωπιστεί αυτό ως έκτακτο γεγονός.
Καλούμε τους βουλευτές του Νομού, καθώς και τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.
5. Θεωρούμε απαράδεκτη και επιστροφή σε άλλες εποχές την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβολή ατομικών δηλώσεων εκ μέρους των γονέων που οδηγεί σε κατάργηση των θεσμοθετημένων οργάνων των συλλόγων (Γενικές Συνελεύσεις, Συμβούλια). Καταγγέλλουμε την διαδικασία αυτή ως παράνομη, αντιθεσμική, και χωρίς καμιά κατοχύρωση για τα αποτελέσματα της. Η μεταφορά από τις υπεύθυνες αρχές του τόπου στην Κοινωνία ελλοχεύει το κίνδυνο κανιβαλισμού μεταξύ των μελών της και όχι την συσπείρωση της.
· Διαπιστώνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ενάντια στις αποφάσεις όλων των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων οι οποίοι διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση της Δ.Ε.Π. της 4.9.2012.
Η ένωση γονέων δηλώνει ότι συντάσσεται με τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων οργάνων της , όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την Κυριακή 16/9/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή