Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μύθοι και πραγματικότητα για τις φοιτητικές παρατάξεις

Επειδή πολλά ακούγονται τελευταία και δεν άντεξα το τόσο ράδιο αρβύλα σας στέλνω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας. Δείτε λοιπόν τρεις βασικούς μύθους για το τι ισχύει σήμερα σχετικά με την περιβόητη φοιτητική εκπροσώπηση και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για όσα εδώ και δύο χρόνια μας πουλάνε. Φυσικά μπορείτε να ανατρέξετε στους σχετικούς νόμους για να δείτε την αξιοπιστία των όσων λέω.
Μύθος 1ος
Οι φοιτητικές παρατάξεις εκλέγουν Πρυτάνεις, Κοσμήτορες, Προέδρους Τμημάτων κλπ ...
Πραγματικότητα
Από το 2007 με το Νόμο 3549 (Γιαννάκου), οι φοιτητικές παρατάξεις δε συμμετέχουν στην εκλογή Πρυτάνεων, Κοσμητόρων και Προέδρων Τμημάτων. Αντίθετα για το σκοπό αυτό ψήφιζαν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Μύθος 2ος
Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων συμμετέχουν στην προκήρυξη θέσεων Καθηγητών και στα εκλεκτορικά τους.

Πραγματικότητα
Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων δε συμμετείχαν σε κανένα εκλεκτορικό σώμα ή προκήρυξη θέσης και μάλιστα ήδη από το από το 2007 με το Νόμο 3549 (Γιαννάκου), τα ζητήματα αυτά υπάγονται στη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης, όπου εκεί δε συμμετέχουν καθόλου φοιτητές.

Μύθος 3ος
Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων «ελέγχουν» συνεδριάσεις που λαμβάνουν αποφάσεις για οικονομικά θέματα και ερευνητικά προγράμματα.

Πραγματικότητα
Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων από το 2007 με το Νόμο 3549 (Γιαννάκου) δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις παρά μόνο σε ότι αφορά ζητήματα σπουδών τους και φοιτητικής μέριμνας. Αυτά τα ολίγα.

Κωνσταντίνος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή