Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πενήντα χρόνια Μπουντεσλίγκα. Και τα γήπεδα γεμίζουν πάντα


Ιστορική θα είναι η φετινή Μπουντεσλίγκα καθώς συμπληρώνει 50 χρόνια από τη ίδρυσή της. Οι ομάδες κατέβαλλαν και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια (έως τις 31 Αυγούστου το βράδι) για να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό τους. Ο Ολλανδός επιθετικός, Λουκ Ντε Γιόνγκ που στοίχησε στην Γκλάντμπαχ, το ποσό των 12.000.000 ευρώ (τόσα πήρε η Τβέντε) είναι ένα από τα αστέρια αυτά που όλοι περιμένουν να λάμψει με την απόδοσή του.
Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την εμφάνισή τους, όπως ο 23χρονος, Μπας Ντοστ, της Βόλφσμπουργκ που πέρυσι, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα (34 ματς- 32 γκολ) με τη φανέλα της Χιρενφέιν. Η Βόλφσμπουργκ έδωσε μεγάλη μάχη για ...
να καταφέρει να εντάξει στο δυναμικό της τον Ντόστ καθώς τον ήθελαν κι άλλες ομάδες. Πρόσφατα μάλιστα χρίσθηκε και διεθνής, οπότε αυτομάτως ανέβηκε η τιμή του στο διεθνές χρηματιστήριο.
Ο Χιλιανός φορ της Λεβερκούζεν, Τζούνιορ Φερνάντες, 23 ετών, που αποκτήθηκε από την Ουνιβερσιτάτ Ντε Τσίλε και ο Βέλγος διεθνής ακραίος επιθετικός, Κέβιν Ντε Μπρούν 21 ετών που θα συνεχίσει (δανεικός από Τσέλσι) στην Βέρντερ Βρέμης.
Βέβαια από την άλλη δεν θα δώσουν το παρόν τους, σπουδαία αστέρια όπως ο Ισπανός φορ της Σάλκε, Ραούλ, ο πρώην αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Μίκαελ Μπάλακ, ο Γιαπωνέζος μεσοεπιθετικός, Σίνι Καγκάουα και ο Παραγουανός φορ της πρωταθλήτριας, Ντόρτμουντ, Λούκας Μπάρος που αναχώρησαν γι άλλες πολιτείες.
Η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερν Μονάχου εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να περιμένει τον διεθνή ισπανό αμυντικό χαφ της Μπιλμπάο, Χάβι Μαρτίνεθ να φορέσει την «ερυθρόλευκη»φανέλα της, καθώς τα έχει βρει σε όλα με τον σύλλογό του , στο ποσό των 40 εκ.ευρώ, αλλά δεν έχει συμβεί ακόμη το ίδιο με τον ποδοσφαιριστή..
”Είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα που πρέπει να λυθεί,” δήλωσε προσφάτως ο εκτελεστικός πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας, Κάρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε στην τηλεόραση (Sky Γερμανίας).
Ο νεαποκτηθείς μέσος, Σακίρι (στοίχησε 12 εκ.ευρώ) ήδη έχει αρχίσει και δείχνει τις δυνατότητές του στην Μπάγερν , αφήνοντας υποσχέσεις για κάτι καλύτερο στην συνέχεια.
Η Γκλάντμπαχ, που πέρυσι ήταν η ομάδα-έκπληξη χάρη, στην πολύ καλή καθοδήγηση του προπονητή της, Λουσιέν Φάβρ , φέτος έκανε περισσότερο ..συντήρηση στις μετεγγραφές, βάζοντας στα ταμεία της το ποσό των 28 εκ.ευρώ. Πρώτα πούλησε στην πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ, το νέο της μεγάλο αστέρι,τον διεθνή ακραίο μεσοεπιθετικό, Μάρκο Ρόις και έπειτα στην Μπάγερν ,τον 28χρονο βραζιλιάνο στόπερ , Ντάντε. Για να καλύψει -όσο γίνεται- τα κενά τους, πήρε τον στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αλβάρο Ντομίνγκεθ (μπορεί να αγωνισθεί με επιτυχία και στα αριστερά της άμυνας), και τον 19χρονο, ελβετό μέσο, Τσάκα για να καλύψει την θέση του πρώτου..
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν κι άλλοι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν την καριέρα τους στο Γερμανικό πρωτάθλημα, όπως ο αριστερός χαφ, Χοσέλου που θα φορά την φανέλλα της Χόφενχάιμ και ο Καναδός, Ολιβερ Οσεαν (17 γκολ πέρυσι με τη φανέλλα της Γκρόιτερ Φιρτ,στην δεύτερη κατηγορία).
Γεγονός είναι ότι η Μπουντεσλίγκα ανεβαίνει συνέχεια στην εκτίμηση των φίλων του ποδοσφαίρου, καθώς το «πλήρες πακέτο» (φτηνό εισιτήριο, άνεση γηπέδου, θέαμα) που προσφέρει είναι ίσως το καλύτερο., γι αυτό και τα γήπεδά της παρουσιάζουν αύξηση θεατών σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή