Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


ΠΑΤΡΑ 23/8/2012
Οργή και Θυμηδία μου δημιουργήθηκε ακούγοντας τον Υφυπουργό κ. Παναγιωτόπουλο Νίκο, να δηλώνει στο Κρατικό κανάλι ΝΕΤ, το «Καλυμπράρισμα» των Πολυτεκνικών επιδομάτων, τα οποία θα καταβάλλονται σ’ αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.
Προσωπικά θα περίμενα από ένα νέο πολιτικό, συνομήλικό μου άλλωστε, να έχει άλλη πολιτική συμπεριφορά. Μια συμπεριφορά που θα τον διακρίνει η συνέπεια λόγων και πράξεων και όχι η συνέπεια στη Ασυνέπεια των πολιτικών που μέχρι τώρα γνωρίσαμε, και πληρώνουμε σαν χώρα και κοινωνία.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά, επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση:
Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται από τους Πολιτικούς κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και στην αντιπολίτευση, από τους Στρατιωτικούς κατά την διάρκεια του πολέμου και από τους Κυνηγούς μετά το κυνήγι.
Λαϊκή ρήση που δυστυχώς τηρείτε και εσείς κύριε Υφυπουργέ, διότι όποιος διαβάσει την προσωπική σας ιστοσελίδα και τις κατά καιρούς τοποθετήσεις σας στη Βουλή κατά το πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι άλλα ...... λέγατε για τα Πολυτεκνικά επιδόματα.
Την ίδια κομματική γραμμή που δυστυχώς ξεχάσατε σήμερα στη Νέα Δημοκρατία.
Τότε που ο Υπεύθυνος Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σημερινός Υπουργός, έλεγε ότι: η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει.
Τότε που καλούσατε την κυβέρνηση Παπανδρέου να μην αντιμετωπίζει το ζήτημα των Πολυτέκνων με βάση τα στενά λογιστικά κριτήρια.
Τότε που καλούσατε να εξαιρεθούν οι Πολύτεκνες Οικογένειες από τις Προκρούστιες λογικές του Μνημονίου.
Τότε που λέγατε ότι οι δαπάνες για την στήριξη των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών δεν είναι σπατάλη, αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την χώρα και την Κοινωνία.
Σήμερα δυστυχώς περασμένα και ξεχασμένα για εσάς. Για εμάς όχι.
Θα επικαλεστείτε ότι η χώρα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη για να σταθεί στα πόδια της, να διατηρηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ. Γι’ αυτό καθημερινά προσπαθείτε να «Βρείτε» τα 11,5€ δις, συγνώμη 15€ δις, με όσο το δυνατόν λιγότερο Κοινωνικό Κόστος.
Δυστυχώς τα λεφτά είναι μπροστά σας και δεν τα βλέπετε. Θεωρώ ότι είστε Πολιτικά Ανίκανοι και όχι Προδότες όπως πολλοί πιστεύουν.

Κύριε Υφυπουργέ,
Το 2010 δαπανήσαμε 6,5 δις Ευρώ για εισαγωγές Αγροτικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων από άλλες χώρες. Η Ελλάδα με τις τόσες δυνατότητες στον πρωτογενή αυτό τομέα, άμεσης απόδοσης για την χώρα και τα ταμειακά της έσοδα, χωρίς δυστυχώς καμία Εθνική Στρατηγική για τους τομείς αυτούς.
Όχι απαγορεύοντας την εισαγωγή τους, άλλωστε και δεν μπορούμε,
αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις στηρίξεις της εγχώριας παραγωγής. Με την συμμετοχή όλων μας.
Κάποτε όπως θα θυμάστε άλλωστε, μέσα από τις τάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παράγαμε πολιτική. Μέσα από την καθημερινή ζύμωση και τον διάλογο και όχι εφαρμόζοντας το πολιτικό Μάρκετινγκ.
Και είχαμε αποτέλεσμα. Κάναμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τη δεκαετία του ‘80 μεγάλη, κόντρα στα μέχρι τότε πολιτικά ρεύματα που κυριαρχούσαν, με την ψυχική μας δύναμη, τις πρωτοπόρες ιδέες μας και την ειλικρινή μας στάση.
Τα οποία δυστυχώς σήμερα λείπουν από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Γιατί δεν διαβάζουν ούτε την ιστορία μας, δεν αφουγκράζονται τις αγωνίες της κοινωνίας, συμπεριφέρονται σαν παντογνώστες.

Κύριε Υφυπουργέ,
Επικαλεστήκατε ότι έχουμε από τα ακριβότερα Κοινωνικά Κράτη στην Ευρώπη. Πιθανόν να είναι έτσι, όμως δυστυχώς οι παροχές του θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα και όχι Ευρωπαϊκή.
Άλλωστε θα ήμασταν ευτυχής σαν πολύτεκνοι, εάν το Ελληνικό κράτος έπραττε τα ίδια με τις άλλες χώρες τις Ε.Ε., που αντιμετωπίζουν έντονο Δημογραφικό Πρόβλημα και έχουν παράλληλα μεγάλο Δημόσιο Χρέος. Αυτές στηρίζουν ουσιαστικά, δαπανώντας μεγάλα ποσά για τις πολυμελείς οικογένειες κάτι που εμείς δεν κάνουμε.
Επικαλεστήκατε ότι θα πρέπει τα πολυτεκνικά επιδόματα να δίνονται σ’ αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.
Προσωπικά συμφωνώ.
Με ποιό όμως κριτήριο; Σύμφωνά με τί;
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθορισμένο από το κράτος, το ελάχιστο ποσό που θα καθορίζει την αξιοπρεπή διαβιώσει της κάθε οικογένειας, ανάλογα και με τον αριθμό των μελών που την απαρτίζουν;
Αναζήτησα λοιπόν από την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο τώρα όσο και κατά το παρελθόν, αντίστοιχα στοιχεία από το Πολιτικό Παρατηρητήριο του Οικογενειακού Προϋπολογισμού που ήσασταν υπεύθυνος.
Δυστυχώς κενή, δηλαδή κενή περιεχομένου και πιθανόν ενασχόλησης.
Αναζήτησα στοιχεία από άλλες πηγές, όπως π.χ. πρόσφατα από την εφημερίδα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ στο φύλλο της 21/8/2012 σελ. 18, όπου διατυπώνει με στοιχεία ότι τα μηνιαία έξοδα μια οικογένειας χωρίς παιδιά, ανέρχονται στα 1.600e και με δύο παιδιά στα 2.430e, χωρίς δαπάνες παιδείας και υγείας.
Άρα για μια Τρίτεκνη ή Πολύτεκνη οικογένεια θέλει πολύ περισσότερα.

Κύριε Υφυπουργέ,
Μπορεί βέβαια να μου απευθύνετε το ερώτημα εάν θα «σωθείτε» οι πολύτεκνοι με το επίδομα των 44e το μήνα για κάθε παιδί, που η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει.
Πραγματικά αυτό το ελάχιστο Πολυτεκνικό Επίδομα δεν καλύπτει ούτε τις μηνιαίες αθλητικές δραστηριότητες του κάθε παιδιού μας.
Δεν χρειάζεται να σας αναφέρω στοιχεία. Κάλλιστα μπορείτε να ρωτήσετε π.χ. τον Ν.Ο.Κ., που υπήρξατε και αθλητής του, πόσο είναι η μηνιαία συνδρομή για κάθε παιδί που θέλει να ασχοληθεί με τον υγρό αθλητισμό.
Θα διαπιστώσετε ότι τελικά η κάθε Ελληνική Οικογένεια, που αποφάσισε στο παρελθόν να κάνει πολλά παιδιά, από αγάπη αλλά και γιατί οι δυνατότητές τις το επέτρεπαν, σήμερα βιώνει τον καθημερινό «Γολγοθά» και έχει φθάσει στα όρια των αντοχών της. Αφού καθημερινά δέχεται έντονη φοροκαταιγίδα και μείωση των οικογενειακών τους προϋπολογισμών της από την αλλοπρόσαλλη και ατελέσφορη Οικονομική Πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένη και της σημερινής.
Άραγε έχετε αναρωτηθεί πόσα νέα παιδιά πολυμελών οικογενειών, που έχουν τις δυνατότητες, θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις μέσα από το Δημόσιο Σχολείο και να μπορέσουν στο μέλλον να αποκτήσουν ένα καλό βιογραφικό για να αναζητήσουν μια αξιοπρεπή εργασία;

Δυστυχώς κύριε Υφυπουργέ,
Ότι δεν κατάφεραν οι ορδές των Βαρβάρων διαχρονικά, να ξεκληρίσουν τον Ελληνικό Λαό από τον τόπο του, το πετυχαίνετε εσείς, οι πολιτικοί με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές σας.
Πολιτικές που για λίγο χρονικό διάστημα θα μπορέσετε, εάν μπορέσετε, να εφαρμόσετε.
Γιατί το Κοινωνικό Ρεύμα που αναπτύσσεται στην κοινωνία, όσο καθυστερεί να εκφραστεί τόσο πιο σκληρά θα τιμωρήσει αυτούς που εκπροσωπούν το παλαιό πολιτικό σύστημα και εκφράζει τα συμφέροντα των Δανειστών.
Τότε όλοι εσείς δεν θα χρειάζεστε «ΚΑΛΥΜΠΡΑΡΙΣΜΑ» γιατί ο λαός θα σας οδηγήσει στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ.

Την οποία θα διαπιστώσετε άμεσα, είτε προς τα τέλη του 2012 είτε στις αρχές του 2013. Τότε που δυστυχώς θα βρεθείτε σαν Νέα Δημοκρατία, με μονοψήφιο ποσοστό, εκλογικά πίσω και από την Χρυσή Αυγή, την οποία αναθρέψατε και την κάνετε συμπαθή στα μάτια του Ελληνικού Λαού.
Για ένα πράγμα πραγματικά λυπάμαι. Είναι ότι πρόλαβε να παραιτηθεί από Υφυπουργός και να αποπεμφθεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Ν. Νικολόπουλος. Δεν μου έδωσε την δυνατότητα να βγάλω το θυμό μου και το «άχτι μου», γι’ αυτές τις πολιτικές που σήμερα επιχειρείτε να εφαρμόσετε, γιατί έχει και αυτός μεγάλη ευθύνη.
Τότε που όλοι εσείς εκεί στη Συγγρού είχατε ρίξει Λευκή Πετσέτα και περιμένατε την εκλογική επικράτηση του Τσίπρα, αυτός όργωνε το Λεκανοπέδιο για να βγάλει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουνίου.
Για ένα πραγματικά είμαι πια σίγουρος, είναι ότι μισθολογικά θα γίνουμε η Κίνα των Βαλκανίων. Γιατί διαβάζοντας δήλωση σας πριν την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου που είπατε: «Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλες περικοπές, διότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους. Δεν θα γίνουμε Κίνα.», είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα πράξετε.
Μια ευχή κάνω και ας διαφωνώ. Μα δε βρέθηκε ένας από τους τρείς χιλιάδες αυτόχειρες, να γίνει Καμικάζι Ήρωας και να πάρει μαζί του έναν από εσάς, μήπως επιτέλους τρομάξετε και σταματήσετε να μας εξαθλιώνετε;
Με την αμυδρή ελπίδα να αναθεωρήσετε τις επιλογές σας και να τηρήσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας, τόσο για τους Πολυτέκνους όσο και για τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή