Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ιδού, ο πρώτος σύγχρονος ανθρωποφάγος! του Νίκου Μπέκη

Όταν βγαίνεις δημοσίως και λες πως, «όσοι περισσότεροι περάσουν στην εφεδρεία, τόσο λιγότερες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα θα υπάρξουν», τότε ωθείς τον κόσμο επισήμως πλέον στην «ανθρωποφαγία»!
Η ωμότατη αυτή ρήση ανήκει σ’ έναν ασήμαντο τύπο, ονόματι Βρούτσα (ή κάπως έτσι), που η δειλία των Ελλήνων ψηφοφόρων του επέτρεψε να κατέχει σήμερα το υπουργείο Εργασίας και να ....αποφασίζει, αυτός ο απίθανος, για την τύχη χιλιάδων ανθρώπων.
Αφού είχαν προηγηθεί οι ηλίθιοι συλλογισμοί περί κάποιων συνταξιούχων «που πήραν εφάπαξ πάνω απ’ τις εισφορές τους, επομένως θα κοπεί το εφάπαξ απ’ όλους», που μετέδωσαν εμφατικά τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αδιαφορώντας(;) για την γελοιότητα της υπόθεσης, ήρθε και η, τύπου Ζόμπι, δήλωση περί περιορισμού των περικοπών στις αποδοχές μέσω της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων. Βέβαια, κάθε δήλωση χαρακτηρίζει πρωτίστως αυτόν που την κάνει. Εδώ όμως υπάρχει και ένα άλλο ζητούμενο: Από πού ορμώμενος, τι πιστεύοντας, που ποντάροντας ο αιμοδιψής αυτός τύπος έκανε αυτή τη δήλωση; Θα ήμασταν πολύ εκτός πραγματικότητας, αν λέγαμε ότι ποντάρει στα ταπεινότερα ένστικτα, στα πιο παράλογα φοβικά σύνδρομα, στα πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά πρώτα και κύρια όσων, πριν δύο μήνες περίπου, τον ψήφισαν;
Το ακροατήριό του είναι πρωτίστως όσοι και όσες στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν το κόμμα του, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ σε ποσοστά τέτοια, ώστε να σχηματίσουν τη νέα μνημονιακή κυβέρνηση, της οποίας υπουργός είναι ο εν λόγω «ανθρωποφάγος». Μια κυβέρνηση που νομιμοποιείται πια, μέσω της ψήφου του Ελληνικού λαού, να κάνει ό,τι κάνει κι ό,τι, πολύ χειρότερο σίγουρα, θα κάνει στο άμεσο μέλλον.
Αυτό το ακροατήριο ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του οφείλει πρωτίστως να αφυπνιστεί, να διαπιστώσει το λάθος του, την καταστρεπτική, ηλίθια προσδοκία ότι στην γενικευμένη δυστυχία μπορούν κάποιοι να ευτυχήσουν, και να αντιδράσουν. Κύριοι και κυρίες που ψηφίσατε αυτή την κυβέρνηση, οφείλετε να διορθώσετε το λάθος σας άμεσα. Οφείλετε να συστρατευτείτε στον αγώνα για την ανατροπή των «ανθρωποφάγων». Αλλιώς, πολλοί και πολλές από σας, θα είστε το επόμενο γεύμα τους!
Μπέκης Νίκος http://anexartitosima.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή